Uit eten met WW: mijn tips

gesponsord

De vraag die ik heel vaak krijg sinds ik aan WW doe: hoe combineer je dit in vredesnaam met je werk? Toegegeven, mijn werk is niet de meest ideale baan als je graag wat kilo’s kwijt wil raken. Met alle foodpost dat wekelijks binnenkomt en de vele etentjes is het soms best een uitdaging om je aan de regels te houden, maar gelukkig heb ik inmiddels best wel handigheid gekregen in het goed omgaan met mijn SmartPoints en tóch alle benefits van mijn werk mee te pakken. Als ik Connect lees, het ‘forum’ binnen de WW-app waarin ieder lid zijn/haar verhaal, vragen en ervaringen kwijt kan, zie ik soms voorbij komen dat mensen bij voorkeur maar even helemaal niet uit eten gaan om niet in de verleiding te komen. Mijn oren gaan hier altijd een beetje van klapperen, het is namelijk juist met WW niet nodig om je dingen te ontzien. Alles mag, mits je binnen bepaalde richtlijnen blijft. Omdat veel mensen toch moeite blijken te hebben met uit eten gaan in combinatie met kilo’s kwijtraken, wil ik graag mijn tips met je delen. Zo kun je hopelijk toch écht genieten van een etentje buiten de deur, zonder het gevoel te hebben dat je buiten het boekje bent gegaan.

P.S. Hoewel je in eerste instantie zult denken dat dit artikel vooral relevant is voor WW-members, heb je hopelijk ook iets aan deze tips als je wat kilo’s kwijt wilt maar nog niet aan WW doet. Mocht je het eens een kans willen geven, check dan de website van WW voor alle informatie over het programma. Momenteel krijg je de eerste maand gratis!

Bekijk de menukaart van tevoren en maak vast een keuze

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ik heb het vaker geroepen maar omdat je je bij WW aan een bepaald aantal SmartPoints per dag moet houden, is het handig als je van tevoren al een beetje uitdoktert wat je zoal gaat eten op een dag zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Met uit eten gaan is dit net zo. Ieder restaurant heeft tegenwoordig zijn menukaart wel online staan. Bekijk deze van tevoren zodat je weet je waar je aan toe bent en je niet onverhoopt een onverstandige keuze maakt wanneer je in het restaurant zit. Als je het programma volgt dan weet je op een gegeven moment dat groenten, kip en vis heel laag in punten zijn en dat dit al snel de betere keuzes zijn. Door van tevoren te bekijken of gerechten met deze ingrediënten op de kaart staan, kies je minder snel voor een vet stuk vlees op het moment dat je uit eten gaat.

En weet je het even niet en kom je er echt niet uit? Op Connect worden regelmatig foto’s geplaatst van menukaarten en wordt er gediscussieerd over de beste/meest verstandige gerechten op het menu. Connect is er als steuntje in de rug, om je te helpen als je het even niet meer weten. Maak hier dan ook zeker gebruik van!

Strandlodge

Zet je weekextra’s in!

Binnen WW heb je te maken met het dagbudget maar ook met een weekextra. Verspreid over de week kun je deze extra punten inzetten voor onvoorziene momenten of juist voor dat ene etentje buiten de deur. Veel leden zijn angstig om hun weekbudget in te zetten omdat ze vervolgens een tegenvallend resultaat verwachten op de weegschaal, maar houd er rekening mee dat WW niet gericht is op zo snel mogelijk zoveel mogelijk kilo’s kwijt te raken. Je bent bezig met het werken aan een andere lifestyle, een andere manier van eten. Daar horen etentjes gewoon bij!

Het inzetten van je weekextra kun je op verschillende manieren aanpakken. Je kunt er voor kiezen om zo goed en zo kwaad als het kan punten uit te rekenen voor de gerechten die je hebt gegeten, maar mijn voorkeur gaat uit naar het in één keer wegschrijven van al mijn weekextra’s.

Ter verduidelijking: ik mag 24 SmartPoints per dag en daarnaast verspreid over de week nog 42 SmartPoints extra. Als ik uit eten ga ’s avonds kies ik ervoor om mijn restant dagpunten én alle 42 weekextra’s weg te schrijven. Ik laat hiermee voor de rest van de week geen ruimte meer over om buiten mijn dagtotaal te gaan, maar tijdens het eten buiten de deur mag ik dan wél alles eten waar ik zin in heb. En hé, dankzij deze methode ben ik toch al ruim 10 kg kwijt, dus gebruik die weekextra’s, daar zijn ze voor bedoelt.

Denk niet alleen over het eten na maar ook over hetgeen je drinkt

Het eerste waar je aan denkt wanneer je uit eten gaat is zeer waarschijnlijk het aantal punten dat je moet gaan besteden aan het eten. Maar vergeet niet dat drinken ook flink kan aantikken in het aantal SmartPoints. De veiligste optie is natuurlijk altijd water, dit kun je rustig voor 0SP drinken. Wil je toch een smaakje, kies dan voor light frisdranken of neem één of twee wijntjes en probeer hier het hele diner mee te doen door steeds kleine slokjes te nemen.

Staring at Jacob

Kies voor hetgeen je écht lekker vindt

Uit eten gaan blijft voor mij een feestje en omdat ik ervoor kies mijn volledige weekextra weg te schrijven, kies ik tijdens het eten altijd voor hetgeen ik écht lekker vind, het gerecht waar ik onwijs veel zin in heb. Ik probeer altijd de overweging te maken of ik iets een 8 of meer waard vind. Is dit het geval, dan kies ik daarvoor. Uit eten gaan is iets waar ik niet al teveel concessies bij wil doen. Ik vind het prima om water te drinken in plaats van mijn geliefde Ice Tea Green, maar ik zal nooit voor een gerecht gaan dat minder lekker is omdat dit beter is voor mijn SmartPoints.

Bovendien schuilt er ook nog het gevaar dat je later gaat ‘compenseren’ omdat je tijdens het etentje zo goed hebt opgelet. Het zou toch zonde zijn als je tijdens een etentje zulke bewuste keuzes hebt gemaakt en je dit later teniet doet met een stuk chocolade?

Tips van anderen

Van andere leden lees ik via Connect regelmatig tips als ‘ik vraag altijd om de dressing los naast mijn salade’ en ‘ik eet geen sausjes bij mijn gerechten’. Laat ik vooropstellen dat dit allemaal keuzes zijn. Als jij hier goed op gaat en het helemaal prima vindt om het zo aan te pakken: be my guest. 

Wat we echter niet moeten vergeten is dat WW geen dieet is, je moet niets maar mag alles. Zoals ik al eerder zei: het programma is erop gericht dat jij jouw lifestyle aanpast, voor altijd – niet alleen tot het moment dat jij je streefgewicht hebt bereikt. En ben jij écht iemand die de rest van haar leven geen sausjes meer eet en een salade zonder dressing bestelt…?

Gewoon genieten dus!

WW heeft zelf ook een aantal artikelen gepubliceerd waar je meer informatie en tips kunt vinden over het eten bij de deur. Check bijvoorbeeld deze favorieten:

Op zoek naar WW-proof recepten en nog meer tips van mijn hand? Check mijn persoonlijke landingspagina!

In samenwerking met WW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close