Tuna melt galette

Makkelijke gerechten zijn bij zowel Sabine als mij een hit. Iets wat vol smaak zit, mega lekker is (hallo comfortfood) en niet ingewikkeld is om te maken. Dit is er weer zo een. Want een galette is natuurlijk al een soort makkelijke en snelle taartvorm die je zowel hartig als zoet kunt vullen, dus dat is de ideale basis. En ik propte ‘m deze keer vol met tonijnsalade die in je in een handomdraai zelf even maakt, en kaas. Veel kaas. Je legt de vulling in het midden van de vier plakken hartig taartdeeg en daarna klap je de randen dubbel. Even insmeren met een losgeklopt ei voor het mooie bruine kleurtje en vervolgens laat je de oven de rest van het werk doen. De kaas zal lekker smelten en wanneer je deze galette opensnijdt loopt het eruit. Zie de foto hieronder voor het bewijs ;-)

TunaMeltGalette ST 4

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

TunaMeltGalette Pinterest

No ratings yet

Tuna melt galette

Porties1 galette

Ingrediënten

  • 4 vellen hartig taartdeeg
  • 224 gram tonijn uit blik (uitlekgewicht)
  • 1,5 tl sambal oelek
  • 1/2 rode ui (een grote, anders 1 hele kleine) gesnipperd
  • 3 el yoghurtmayonaise
  • peper
  • zout
  • 3 plakken cheddarkaas
  • 100 gram belegen kaas geraspt
  • 1 ei losgeklopt
  • een beetje geraspte cheddar (voor er overheen)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de vier vellen hartig taartdeeg in een vierkant tegen elkaar aan op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de naden tegen elkaar aan zodat het 1 grote plak wordt.
  • Maak nu de tonijnsalade door de tonijn, sambal, rode ui, yoghurtmayonaise en een beetje peper en zout met elkaar te mengen.
  • Stort dan 3/4 van de tonijnsalade in het midden van de plak deeg. Zorg dat gelijkmatig over het deeg verdeeld is, maar houd een ruime rand deeg over.
  • Leg de drie plakjes cheddar op de tonijnsalade, laat ze elkaar een beetje overlappen. Strooi ook de 100 gram belegen kaas over het geheel.
  • Verdeel nu het laatste beetje tonijnsalade over de cheddar en klap vervolgens de rand deeg rondom naar binnen.
  • Bestrijk het deeg royaal met het losgeklopte ei en strooi er op het laatst nog wat geraspte cheddar overheen.
  • Schuif in de oven voor 20 tot 25 minuten.

Join the Conversation

  1. Narska says:

    Dit recept stond in de nieuwsbrief van OMF. Ik heb dit inmiddels gemaakt. Super lekker was ie!!!

    1. Sabine says:

      Klopt! Wat leuk dat je hem al hebt gemaakt :D

  2. Chantalle says:

    Tonijn in olie of water?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close