Fastfood Friday: Meat Pie

In Australië zijn ze enorm bekend: Meat Pies. En om die reden wilde ik deze bladerdeegtaartjes gevuld met vlees zelf een keer maken voor Fastfood Friday. Hoewel de originele pies eigenlijk gemaakt worden van bladerdeegbakjes met daarbovenop een dekseltje van bladerdeeg, heb ik het ietsje anders aangepakt. Ik heb geen mooie bakvorm waarin ik pies kan maken en dus greep ik naar mijn kleine ovenpannetjes. Ook liet ik het bladerdeegbakje achterwege omdat dit naar mijn idee iets teveel van het goede is. Wil je wel een echte Aussie Pie, bekleed in dit recept de binnenkant van de pannetjes of vormpjes – wat je dan ook gebruikt – ook nog met bladerdeeg. In ieder geval vielen de Meat Pies bij ons enorm in de smaak. Meer dan een frisse salade voor erbij heb je bovendien niet nodig.

Wat heb je nodig? (2 stuks)

 • 2 plakjes bladerdeeg uit de diepvries
 • 200 gram extra mager rundergehakt
 • 1 ui, gesnipperd
 • 1 eetlepel tomatenpuree
 • 50 milliliter runderbouillon
 • ½ eetlepel Worcestershire saus
 • 1 blokje groentebouillon
 • ½ eetlepel maïzena
 • 1 losgeklopt eigeel

1. Haal het bladerdeeg ongeveer tien minuten voor gebruik uit de diepvries en laat de plakjes ontdooien. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.

2. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en voeg hieraan het gehakt en de ui toe. Rul het gehakt tot het bruin kleurt en de ui glazig begint te worden.

3. Meng één eetlepel runderbouillon met de maïzena en zit dit even apart. Voeg de rest van de runderbouillon, de tomatenpuree en de Worcestershire saus aan het gehakt toe. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan en schep het geheel goed om. Laat de vulling 5 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen.

4. Voeg het maïzenapapje aan het gehakt toe en roer het geheel goed door tot de saus begint de binden.

5. Schep de taartvulling in de pannetjes en dek de pannetjes af met een plakje bladerdeeg. Druk de randen goed aan zodat het deeg tijdens het bakken in de oven niet losraakt. Bestrijk het bladerdeeg met de losgeklopte eidooier voor een mooie bruine kleur.

6. Bak de Meat Pies in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

meat pies

meat pies

Join the Conversation

 1. Brenda says:

  Deze neem ik mee Sab, lijkt me heerlijk! Misschien een idee om de pies in een cupcaketray te maken?

  1. Sabine Author says:

   Ja, dat kan zeker! Worden wel kleine pies dan natuurlijk, maar smaak zal er niet minder om zijn.

 2. Susanne says:

  Ohhh deze bewaar ik zeker! Misschien kan ik de rest vn het gezin overtuigen en staat het volgende week al op tafel. Super easy maar volgens mij supeeer lekker!

 3. anniek says:

  Dit lijkt me echt heerlijk! Afgelopen vakantie ben ik in schotland geweest en daar heb ik ook een echte, origine pie gehad, groot dat ‘ie was! Maar wel echt heerlijk, lijkt me leuk om zelf ook een keer zoiets te maken!

 4. Joyce says:

  Dit moet ik zeker eens gaan maken!

 5. Mandy says:

  Zojuist de taartjes gemaakt en gegeten, en het viel zeker in de smaak! Ik heb ze wel in een muffinvorm bereid met ook bladerdeeg pp de bodem, zodat het er ook extra leuk uitzag toen ik ze los op een bord opdiende. Zeker voor herhaling vatbaar!

  1. Sabine Author says:

   Wat een goed idee om het in muffinvormpjes te maken. Zag er vast heel leuk uit!

 6. Monique says:

  Al meerdere keren gemaakt met een frisse salade erbij! Genieten! Morgen ga ik het eens proberen met aardappelpuree bovenop ipv bladerdeeg!

 7. Maaike says:

  Vandaag gemaakt en het was door man en kids goed ontvangen. Ik had een paar wijzigingen in het recept. Zo had ik geen tomatenpuree maar tomatenketchup gebruikt en ipv runderbouillon een half blikje tomatenblokjes.
  Erbij een rucolasalade. Zeker voor herhaling vatbaar! Bedankt voor de inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close