Een tortillataart ken je waarschijnlijk eerder als een taart met op elkaar gestapelde tortillawraps. Deze variant is net weer een beetje anders. Ik maakte de hartige taart namelijk echt zoals je gewend bent, maar in plaats van taartdeeg gebruikte ik tortillawraps.
Deze wraptaart zou je kunnen vullen met ieder soort vulling dat je lekker vindt. Ik heb gekozen voor Mexicaans. Dat blijft bij mij een soort comfort food dat gewoon heel fijn is om te eten.
Wel geef ik je vast een waarschuwing vooraf: het eten van deze taart is geen nette aangelegenheid. Verwacht niet dat je er perfecte, bij elkaar blijvende punten van kunt snijden.
Wraptaart
Om deze wraptaart te kunnen maken bekleedde ik de hele springvorm met wraps. Zorg ervoor dat zowel de randen van de vorm als de bodem compleet bedekt zijn met wraps, je wil namelijk niet dat de vulling er doorheen gaat lopen.
Ik liet de tortillawraps elkaar steeds een beetje overlappen om zo een stevige rand te krijgen. De laatste tortillawrap legde ik over alle andere heen op de bodem van de springvorm. Hierdoor had ik voor een springvorm van 20cm zes medium size wraps nodig, maar met een springvorm van 22 of zelfs 24cm zou het ook moeten lukken.
Mexicaanse taart
Zoals ik al zei maakte ik een Mexicaanse taart. Ik vraag me altijd af hoe Mexicaans de smaken die ik gebruik écht zijn. Ik geloof dat ik in Mexico nooit zoiets als dit te eten zou krijgen namelijk, maar goed. Daarvoor zal ik toch een keer naar dat land moeten afreizen.
Voor nu is Mexicaans voor mij vaak een mix van gekruid vlees, rode paprika, bonen en vaak ook een beetje mais. Ik vind mais altijd zorgen voor een zoetige smaak en dat vind ik weer heel prettig samengaan met de kruidige smaken van het vlees. Diezelfde smaakcombinatie gebruik ik ook in deze Mexicaanse rijstschotel met kip en de Mini Mexicaanse Saucijzenbroodjes.
De vulling is, zoals ik hem maak, overigens vrij pittig. Met name door toevoeging van de jalapeño. Mocht je dat niet lekker vinden of kinderen hebben die mee eten, laat de jalapeño dan achterwege.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Tortillataart
Benodigdheden
- 1 springvorm (22-24cm)
Ingrediënten
- 6 medium size tortillawraps
- 500 g rundergehakt
- 1 ui – gesnipperd
- 2 teentjes knoflook – fijngehakt
- 2 el tacokruiden
- 2 el jalapeño – in ringen
- 300 g mais
- 200 g zwarte bonen
- 1 rode paprika – in blokjes
- 2 el verse peterselie of koriander – fijngehakt
- 200 g crème fraîche
- 1 el verse bieslook – fijngesneden
- 100 g cheddar – geraspt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180℃.
- Verdeel de tortillawraps over de springvorm op zo'n manier dat de volledige bodem en de randen zijn bedekt.
- Bak het gehakt in een koekenpan rul en voeg de ui en knoflook toe. Bak mee tot de ui glazig ziet.
- Voeg dan de tacokruiden, jalapeño, mais, zwarte bonen, rode paprika en peterselie toe. Bak mee tot de paprika zacht is.
- Schep de gehaktvulling in de springvorm.
- Roer de crème fraîche en bieslook door elkaar en smeer dit over de gehaktvulling uit.
- Strooi de geraspte cheddar over de taart en bak de tortillataart in 30 minuten goudbruin en knapperig.