Spaghetti met peppadew gehaktballetjes

Let op: het recept van vandaag is kinderlijk eenvoudig. Je hebt maar zeer weinig ingrediënten nodig en het hele gerecht staat in no time bij je op tafel. Ik maakte spaghetti met peppadew gehaktballetjes en omdat ik alles om de gehaktballetjes wilde laten draaien, heb ik verder zo min mogelijk toegevoegd.

Als tomatensaus gebruikte in Heinz Tomato Frito. Dat heb je me al vaker zien gebruiken maar voor gerechten als dit vind ik het dus echt ideaal omdat er al knoflook en ui in de saus zit. Je kunt heel makkelijk iedere andere gekruide tomatensaus voor dit gerecht gebruiken hoor.

Het draait allemaal om de gehaktballetjes. En die zijn me toch een partijtje lekker! Op het moment dat je zo’n bal doorsnijdt heb je niet alleen mals rundergehakt maar ook het licht zoete en pittige van het pepertje. En laten we vooral de vloeibare roomkaaskern niet vergeten. Ik bedoel, kijk maar naar de foto! De kaas loopt er gewoon uit, héérlijk. En juist die peppadews geven zo’n lekker extra smaakje aan het hele gerecht. Vandaar de weinig verdere poespas.

Oja, die peppadews trouwens; die koop je gewoon in de supermarkt. Nu kwam ik bij Albert Heijn twee varianten tegen: één in een tapasbakje van 175 gram voor maar liefst VIER EURO. Vond ik iets teveel van het goede, maar gelukkig vond ik in het schap met olijven deze pot gevulde pepertjes. 250 gram voor €2,99. Daar werd mijn portemonnee een stuk blijer van. De volgende keer check ik eerst even de Turkse supermarkt; ik geloof dat ze daar nog wat goedkoper zijn.

Maar mocht je nou écht heel graag een flinke portie groenten willen eten bij deze makkelijke maaltijd, dan kan dat natuurlijk altijd. Grill een paar groene asperges, strooi er Parmezaan overheen en klaar. Of doe het met courgette, ook heel prima. Een frisse rucolasalade zal het ook prima doen verwacht ik.

https://ohmyfoodness.nl/wp-content/uploads/2022/06/spaghetti_met_peppadew-gehaktballetjes-1.jpg

spaghetti met peppadew-gehaktballetjes

No ratings yet

Spaghetti met peppadew gehaktballetjes

Peppadew, oftewel lichtpittige pepertjes gevuld met roomkaas, zijn ideaal om te verwerken in gehaktballetjes. Serveer ze in een eenvoudige tomatensaus met spaghetti en klaar is je makkelijke maar toch bijzondere maaltijd.
Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 3 dagen

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 50 g paneermeel
  • peper en zout
  • 250 g peppadews
  • 400 g gekruide tomatensaus - bijv. Heinz Tomato Frito
  • 400 g spaghetti
  • 2 el extra vergine olijfolie

Instructies

  • Doe het gehakt in een kom en voeg hier het ei, paneermeel en peper en zout aan toe. Kneed alles even goed door.
  • Pak een deel gehakt, rol dit tot een bal en druk de bal plat. Leg een peppadew in het midden van het gehakt en vouw het gehakt hier weer omheen. Rol het weer tot een bal.
  • Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak hierin de gehaktballen rondom bruin.
  • Voeg de gekruide tomatensaus toe en roer alles even goed om. Laat de gehaktballen en de tomatensaus zachtjes pruttelen terwijl je de spaghetti kookt.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg een beetje olijfolie aan de spaghetti toe.
  • Schep de spaghetti in diepe borden en schep hier de peppadew-gehaktballen in tomatensaus bovenop. Serveer direct.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: gehaktballetjes, pasta, pastagerecht, peppadew, spaghetti, tomatensaus

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

https://ohmyfoodness.nl/wp-content/uploads/2022/06/spaghetti_met_peppadew-gehaktballetjes-1.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2022 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close