Gesponsord – Witlof is iets dat ik als kind best vaak heb gegeten maar waar ik niet dol op was. Best logisch ook, witlof heeft zo’n uitgesproken en relatief bittere smaak dat veel kinderen er niet dol op zijn. Ouders kunnen ervoor kiezen om witlof dan maar niet voor te schotelen maar dit is nergens voor nodig, het is op een heel makkelijke manier namelijk een stuk lekkerder te maken. Deze Romige Witlofschotel met beenham en mango klinkt exotisch, maar de mango zorgt ervoor dat de witlof een stuk minder bitter wordt en dat de hele ovenschotel lekker mild en zelfs een beetje zoetig is. Schroom niet om die mango toe te voegen want naast dat het voor de smaak van deze ovenschotel heel veel goeds doet, zorgt het ook voor een gezellige kleurexplosie.
Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)
- 500 gram vastkokende aardappelen
- 300 gram witlof
- 1 rijpe mango
- 200 gram blokjes beenham
- 1 zakje MAGGI Ovenschotel Witlof-crèmesaus
- 100 gram geraspte kaas
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Was deze grondig onder de koude kraan.
3. Kook de aardappelblokjes 5 minuten voor zodat ze al een beetje zacht zijn.
4. Snijd de witlof in reepjes en was deze vervolgens onder de kraan. Laat goed uitlekken en doe de witlof samen met de aardappelblokjes en de blokjes beenham in een kom.
5. Snijd de mango in stukjes en voeg deze aan de rest van de ingrediënten toe.
6. Bereid de MAGGI Ovenschotel Witlof-crèmesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schenk de saus bij de rest van de ingrediënten in de kom en schep alles goed om.
7. Vet een ovenschaal in met een beetje olie en schep hier vervolgens alle ingrediënten inclusief de saus in.
8. Strooi de geraspte kaas over de ovenschotel en bak de ovenschotel in het midden van de oven ongeveer 20 minuten tot de aardappelen en de witlof gaar zijn.
Dit recept is ook na te lezen en uit te printen via de website van MAGGI!
Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door MAGGI
Witlof is niet echt mijn ding, maar samen met ham en mango lijkt het me heerlijk. Ik ga hem snel maken dus!
Warme witlof is ook niet echt mij ding (ik heb liever een rauwe salade) maar die mango erdoor vind ik wel een heel goed idee!
Lijkt me heel lekker! En misschien lust m’n dochter op deze manier de witlof wel… Van de week maar maken!
heerlijk :D
Deze heb ik gisteren gemaakt en wat was het lekker.
Ik zou zelf niet zo snel bedacht hebben om er mango door te doen maar dat maakte het lekker fris.
Mijn vriend houd niet heel erg van witlof en daarom heb ik de witlof wel even mee gekookt met de aardappels zodat het bittere er een beetje af is.
Hij heeft er uiteindelijk ook lekker van gegeten.
Een blijvertje dit recept.