Romige kippensoep met tortellini

Op van die koude dagen ben ik dol op goede maaltijdsoepen. Van mij hoeft er, misschien naast een vers stuk brood, dan ook verder niet zoveel op tafel te staan ’s avonds. De romige kippensoep met tortellini die ik in deze video maak is bij uitstek geschikt voor zo’n doordeweeks maaltje. Hij is lekker snel in elkaar te flansen, zit boordevol groenten en vult dankzij de tortellini ook nog eens onwijs goed. En mocht je nou niet de luxe hebben die ik heb om overdag soep te maken voor ’s avonds, dan kun je hem ook prima de avond van tevoren al maken. Zet de pan dan gewoon in de koelkast en warm de soep de volgende dag weer op. Het kan zijn dat je een beetje water moet toevoegen aan de soep wanneer je hem al in het voren maakt, de tortellini zuigt namelijk vocht op waardoor de soep heel dik wordt. Hou ik van, maar ik kan me ook voorstellen dat jij soep liever met een lepel eet dan met een vork, haha.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Romige kippensoep met tortellini

3.97 van 54 stemmen

Romige kippensoep met tortellini

Porties6 kommen

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 cm gember fijngehakt
  • 1 tl cayennepeper
  • 200 gr kipfilet
  • 3 wortels in plakjes
  • 400 gr prei gesneden
  • 2 liter kippenbouillon
  • 200 gr tortellini gevuld met kaas
  • 250 ml kookroom
  • peper en zout

Instructies

  • Fruit de ui, knoflook en gember in een soeppan aan. Voeg hier de cayennepeper aan toe en bak dit zo'n 2 minuten mee tot alles goed begint te geuren.
  • Leg de kipfilet in de pan en doe de wortels en prei erbij. Schenk de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook.
  • Kook de soep zo'n 15 minuten tot de groenten zacht zijn en de kip gaar.
  • Haal de kipfilet uit de pan en pluis deze met twee vorken uit elkaar.
  • Voeg de tortellini aan de soep toe en kook deze 5 - 7 minuten mee tot de pasta gaar is.
  • Doe dan de geplozen kip weer in de pan, voeg de kookroom en peper en zout naar smaak toe en warm de soep nog even goed door.

Join the Conversation

  1. Jacqueline says:

    Hé, geen enkele reactie bij dit recept? Ik maak deze soep heel vaak, héérlijk, en mijn dochter van 9 zit als ze deze soep eet altijd naast me van ‘ooh, mmm, ooh, dit is zó lekker, deze soep heeft zo’n lekker smaakje, mmm’. Maar ik vind het ook echt een topreceptje. Ik gooi de soep sinds kort trouwens altijd 2 uurtjes in de slowcooker, dan wordt de kip lekker mals, die had nl. nog wel eens de neiging wat droog te worden. Helemaal aan het eind zet ik die pan dan nog even op het vuur voor de tortellini en gaat de kookroom erbij. Vanavond eten we ‘m weer!

    1. Sabine Author says:

      Wat leuk om te horen!

      1. Is het winterwortel wat er bij gaat????

      2. Sabine Author says:

        Winterpeen of bospeen, maakt niet uit!

  2. Froukje says:

    Wat een heerlijke soep, dank je wel voor het recept.

  3. Ik heb deze soep al vaker klaargemaakt. Heeeeerlijk! Dank:).

  4. Heerlijk

  5. Heerlijke soep, heb hem al vaak gemaakt! Staat hoog in mijn favorietenlijstje, ook nu weer in de maak!
    Dank voor het recept!

  6. Herman Hengeveld says:

    Ben het nu aan het maken, zal mij benieuwen. Ruikt al wel lekker. Meld als we het gegeten hebben.

    1. Leuk, ik ben benieuwd!

  7. Samantha Nagel says:

    Wat een heerlijke soep is dit zeg!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close