Rauwe tonijn, heer-lijk vind ik het. Ik koop het niet vaak maar mocht ik bijvoorbeeld sushi in een restaurant eten, dan bestel ik als eerste een variant met rauwe, verse tonijn. Absoluut een favoriet. In dit gerecht dan ook de basis en door de tonijn even kort te bakken of grillen met een beetje peper geef je er nog een kleine boost aan. En als je het dan vervolgens combineert met een aantal frisse ingrediënten en sojasaus voor een salade, heb je een heel mooi licht gerecht op tafel staan. Gezond ook, want er zit een flinke hoeveelheid geraspte courgette in (beetje verstopt op de foto) waardoor dit echt wel een maaltijd kan zijn. Kan ook prima door voor een lunchgerecht trouwens. Ik ben er in ieder geval fan van en ga ‘m vaker maken!
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Gegrilde tonijnsalade met wasabimayonaise
Ingrediënten
- 1 courgette geraspt
- 1 el wasabimayo + een beetje extra voor garnering
- 1 moot verse tonijn (haal deze bij de visboer)
- peper
- een handje rucola
- een handje veldsla
- 8 radijsjes
- 4 el sojabonen
- 1 el citroensap
- zwarte sesam
Instructies
- Meng de geraspte courgette met de wasabimayonaise en zet apart.
- Bestrooi de moot tonijn met een beetje peper en bak in een laagje olijfolie kort de boven- en onderkant. Snijd daarna in plakken.
- Maak nu de salade op met de wasabi-courgette, rucola, veldsla, radijsjes en sojabonen. Verdeel de plakken tonijn erover en maak af met een beetje citroensap en zwarte sesam.
Voor hoeveel personen is deze salade? En een moot van hoeveel gram?
Dit is een salade voor één persoon. De grootte van de moot mag je natuurlijk helemaal zelf bepalen, dat is afhankelijk van hoeveel je wilt eten. Zelf hanteren we altijd zo’n 150-200gr per persoon.
Heerlijk fris gerecht, heb er ook wat sojasaus bij gedaan. Deze ga ik in de toekomst vaker maken, bedankt voor het delen