Aardappelsalade met groene asperges

Een paar weken geleden kreeg ik het nieuwste kookboek van Katie Quinn Davies thuisgestuurd: Wat Katie eet. Misschien kennen jullie haar wel van de Engelstalige blog What Katie Ate. Katie maakt de meest verrukkelijke gerechten en adembenemend mooie foto’s van eten. Al bladerend door het boek (ik vertel jullie hier binnenkort meer over) kwam ik erachter dat ik eigenlijk ieder gerecht wel wilde maken, maar om ergens te beginnen koos ik voor de aardappelsalade met groene asperges. Ik ben gek op aardappelsalades en toen ik las dat er een flinke lading verse dille doorheen ging was ik helemaal verkocht, want daar ben ik dol op. Tijd om dit eenvoudige, groene en gezonde gerecht met jullie te delen.

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 300 gram aardappel (kriel)
 • 100 gram groene asperges
 • 1 eetlepel kappertjes
 • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
 • 2 handen vol waterkers
 • peper en zout
 • verse dille
 • sap van een halve citroen

1. Snijd de krieltjes in hapklare stukken en was ze vervolgens grondig onder de koude kraan. Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten beetgaar.

2. Maak de dressing voor de salade alvast in de schaal die je gaat gebruiken bij het serveren. Hak hiervoor de kappertjes fijn en doe deze met de olijfolie, het citroensap en een hoeveelheid dille naar smaak in de schaal. Breng de dressing op smaak met peper en zout en leg de waterkers er bovenop.

3. Snijd de onderkant van de groene asperges af en was ze grondig onder de koude kraan. Blancheer de asperges zo’n drie minuten en spoel ze hierna direct af onder ijskoud water (of leg ze in een bak met ijswater, nog beter!).

4. Giet de krieltjes af en doe ze samen met de asperges in de saladeschaal. Schep de salade om met een lepel zodat de dressing goed met de rest van de ingrediënten wordt gemengd.

Deze (lauwwarme) aardappelsalade met groene asperges is heerlijk als bijgerecht bij een stukje vlees of vis, maar zomers zou je hem ook prima op de dinertafel kunnen plaatsen voor bij het barbecuen. Omdat ik de laatste weken heel netjes voor slechts twee personen kook in plaats van voor een heel weeshuis, had ik helaas niets meer over van deze salade voor de volgende dag. Balen! Wel een goede reden om hem snel nog een keer te eten, we hebben er echt van gesmuld.

aardappelsalade met groene asperges

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  Lijkt me lekker! Ik maak zelf eigenlijk nooit asperges klaar.

 2. Hmmm heerlijk! Doet me denken aan een zomerbarbecue met veel salades en vlees :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close