Tortellini salade Caprese

Ik denk dat deze tortellini salade Caprese een van mijn favoriete maaltijdsalades van dit zomerseizoen is. Sowieso ben ik al dol op tortellini en in saladevorm vind ik het ook zálig. Ik gebruikte deze pastasoort al eens eerder in de Provençaalse Tortellinisalade en Warme tortellini salade. En nu dus in een salade Caprese. Gevalletje altijd goed, toch?

pasta maaltijdsalade
tortellini recept

Koude Caprese pastasalade

Dit is zeker niet de eerste koude caprese pastasalade die ik maakte trouwens. Sowieso blijft caprese een van mijn favoriete smaakcombinaties, hoewel ik tegenwoordig iets minder vaak tomaten probeer te eten in verband met het hoge histamine gehalte in deze groente en mijn lichamelijke reacties daarop.

Desalniettemin ben ik er wel dol op. De combinatie mozzarella, tomaat en verse basilicum is gewoon goud waard. Flinke crack peper er overheen, lekker veel extra vergine olijfolie… Zálig!

Voor deze caprese pastasalade gebruikte ik voor de verandering eens snacktomaatjes en dat deed ik puur en alleen voor het oog. Want hoe gezellig ziet die mix van gele, oranje en rode tomaatjes eruit? Daarnaast is buffelmozzarella wat mij betreft wel een must. Veel smaakvoller en romiger dan gewone mozzarella.

En mag ik even je aandacht voor de heerlijke basilicum bovenop? Die komt uit mijn eigen tuin. Al maanden eet ik basilicum uit de tuin en bijna ben ik toe aan een derde plant. De andere twee groeien gewoon niet snel genoeg weer aan, zo vaak gebruik ik het.

Krijg jij net als ik ook geen genoeg van Caprese, dan vind je de Groene Caprese salade met basilicumpesto misschien ook lekker. Of als je toe bent aan wat meer groenten, dan is de Gegrilde groente Caprese met basilicumdressing ook heerlijk. En als je dan écht het vlees niet kunt missen, dan kun je altijd mijn Capresesalade met balsamicokip nog proberen.

Vergeet ook vooral niet door al onze salade recepten te browsen, daar vind je namelijk ook al onze andere pastasalades.

tortellini salade caprese
tortellini salade

Zomers tortellini recept

Kortom: een heerlijk zomers tortellini recept, deze pastasalade.

Mocht je graag wat meer willen variëren, dan zijn deze Tortellinispiesjes met charchuterie ook een dikke tip voor dit zomerseizoen. Of de net zo makkelijke Tortellinispiesjes met pesto waar ook de caprese combinatie weer in terug komt.

Ook leuk om mee te nemen als je een dagje erop uit gaat of gaat picknicken!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

tortellini caprese salade
3.80 van 5 stemmen

Tortellini salade caprese

Yum, deze pastasalade met caprese en tortellini is mijn favoriet voor dit zomer seizoen. Ziet er vrolijk uit dankzij de tomatenmix en is ook nog eens super eenvoudig om te maken. Zowel lauwwarm als compleet afgekoeld lekker om te eten.
Porties4 personen (bijgerecht)
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 4 dagen

Ingrediënten

 • 200 g tortellini (vulling naar smaak)*
 • 400 g cherrytomaatjes – gehalveerd
 • 1/2 komkommer – in partjes
 • 150 g mini buffelmozzarella
 • 15 g verse basilicum

Dressing

 • 2 el balsamico-azijn
 • 1 tl honing
 • 4 el extra vergine olijfolie
 • sap van 1/2 citroen
 • peper en zout

Instructies

 • Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de pasta af en spoel even af met koud water.
 • Meng de pasta met de tomaatjes, komkommer, mozzarella en basilicum.
 • Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep deze luchtig door de salade.
 • Serveer direct of bewaar afgedekt in de koelkast.

Notities

*Ik gebruikte tortellini met een vulling van kaas
Gang: salade
Keuken: Italiaans
Trefwoord: caprese, maaltijdsalade, pastasalade, zomersalade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close