Picknicksnack: Tortellinispiesjes met charchuterie

Tijdens mijn zoektocht naar recepten voor de zomermaanden kwamen veel van jullie met het verzoek om picknickrecepten te delen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet helemaal door had dat picknicken zo populair is geworden de laatste tijd, maar wellicht dat het iets te maken heeft gehad met het feit dat we afgelopen jaar niet heel veel anders konden. Hoe dan ook, deze zomer deel ik een aantal picknicksnacks met jullie en vandaag trap ik af met tortellinispiesjes met charchuterie.

Of dat ‘charchuterie’ klopt weet ik niet helemaal, officieel is dat de benaming voor gedroogde varkensvleesproducten geloof ik, maar ik kon even niets beters verzinnen. Ik had eerst het idee om deze spiesjes Antipasti-spiesjes te noemen maar ja… ik heb tortellini gebruikt dus die vlieger gaat ook niet helemaal op. En om nou ieder ingrediënt aan deze stokjes te benoemen in de naam van het recept…

De naam van het recept even daargelaten: deze tortellinispiesjes vormen de perfecte picknicksnack. Je maakt ze namelijk van te voren, bewaart ze in een luchtdichte bak in de koelkast en neemt ze afgekoeld mee naar de picknick. In plaats van te moeten etteren met borden en bestek, kan iedereen deze spiesjes gewoon uit de hand eten. Ook heel fijn als je met kinderen gaat picknicken, maar dat hoef ik ouders vast niet te vertellen – haha.

Ingrediënten

Natuurlijk kun je ingrediënten kiezen die jij lekker vindt voor deze spiesjes. Ik gebruikte een combinatie van mozzarella, basilicum, knoflookolijven, diverse vleeswaren en zongedroogde tomaten, maar je kunt ze uiteraard ook geheel vegetarisch maken door bijv. artisjokharten te gebruiken of gegrilde groenten. De vulling voor de tortellini moet je ook vooral zelf bepalen. Ik gebruikte een mixje van spinazie-ricotta tortellini en tortellini met kaas.

Pestorecepten

Mocht je nou wat pesto overhebben, neem die dan in een apart bakje lekker mee in je picknickmand, lekker voor bij een vers stokbroodje namelijk! En mocht je nou graag willen variëren met lekkere pesto’s, dan kan dat. Genoeg recepten om uit te kiezen op OMF:

tortellinispiesjes met charchuterie

tortellinispiesjes met charchuterie

No ratings yet

Tortellinispiesjes met charchuterie

Als je op zoek bent naar een lekkere picknicksnack dan zijn deze tortellinispiesjes met charchuterie perfect. Je maakt ze van tevoren klaar en neemt ze luchtdicht mee naar de picknick. Geen bestek of bordjes nodig - ideaal! De leftover pesto gebruik je lekker voor een vers (stok)broodje.
Porties12 stokjes
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Waar te bewaren luchtdicht in de koelkast
Hoelang te bewaren 3 dagen

Benodigdheden

  • 12 satéprikkers

Ingrediënten

  • 250 g tortellini
  • 150 g knoflookolijven
  • 150 g mini mozzarella
  • 100 g vleeswarenmix - bijv. rauwe ham, salami etc.
  • 125 g gemarineerde tomaatjes
  • 15 g verse basilicum
  • pesto naar smaak*

Instructies

  • Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Laat de tortellini uitlekken en helemaal afkoelen.
  • Rijg de tortellini afwisselend met de andere ingrediënten aan saté prikkers.
  • Maak jouw favoriete pesto en schep een paar lepels van de pesto over de tortellinispiesjes. Je kunt er ook voor kiezen om de pesto naast de spiesjes te serveren, bij wijze van dipsaus.

Notities

*Kies een van onderstaande pestorecepten om te maken en schep dit over de spiesjes:
Gang: bijgerecht, snack
Keuken: Frans, Italiaans
Trefwoord: charchuterie, hartige snack, pasta, picknicksnack, tortellini, tortellinispiesjes, zomerrecept

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

tortellinispiesjes met charchuterie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close