Kalkoenstoofpotje met champignons en wortel

Zoals jullie inmiddels ongetwijfeld weten ben ik al een aantal weken bezig met Weight Watchers en tot nu toe met heel fijn resultaat. Via Instagram kreeg ik een paar keer de vraag of ik nu ook wat vaker ‘weight watcher proof’ maaltijden wilde delen en natuurlijk wil ik dat. Als je niet aan Weight Watchers doet betekent dat uiteraard niet dat je deze recepten niet kunt maken hè, ook voor jou zijn ze namelijk gewoon lekker en gezond! In het 365-dagen boek van Weight Watchers dat ik cadeau kreeg aan de start van onze samenwerking vond ik dit recept voor een kalkoenstoofpotje met champignons en wortel. Nu ben ik als het wat kouder is buiten sowieso dol op stoofpotjes en als daar een flinke hoeveelheid champignons in verwerkt zit kan het, ondanks dat ik daar darm-wise niet zo goed tegen kan, helemaal niet meer stuk. Dit gerecht besloot ik dan ook al vrij snel te maken en vandaag deel ik het recept met jullie, want ik wilde hem je niet onthouden. Ik heb de bereidingswijze van het gerecht iets aangepast, de ingrediënten zijn hetzelfde.

Voor alle ww’ers: deze maaltijd kost je slechts 1 SmartPoint per portie, 7 als je er 150 gram gekookte rijst bij eet.

Kalkoenstoofpotje met champignons en wortel

Kalkoenstoofpotje met champignons en wortel

3.52 van 43 stemmen

Kalkoenstoofpotje met champignons en wortel

Porties4 personen

Ingrediënten

 • 500 gr kalkoenfilet in blokjes
 • 1 rode ui gesnipperd
 • 1 teentje knoflook fijngehakt
 • 4 wortelen geschild en in plakjes
 • 250 gr kastanjechampignons in plakjes
 • 300 ml kippenbouillon
 • 2 el tomatenpuree
 • snuf cayennepeper
 • 3 takjes verse tijm
 • 1 laurierblaadje
 • peper en zout

Instructies

 • Verhit een beetje olie in een braad- of hapjespan en bak hierin de kalkoenfilet rondom bruin.
 • Voeg de ui en knoflook toe en bak deze mee tot ze goed beginnen te geuren. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak deze 2 minuten mee.
 • Doe vervolgens alle andere ingrediënten in de pan. Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
 • Doe de deksel half op de pan en laat het gerecht 20 minuten zachtjes stoven tot de wortel zacht is geworden.
 • Serveer de het stoofpotje met rijst.

Join the Conversation

 1. Barbara says:

  Hey
  Ik heb dit recepteer gemaakt kalkoenstoofpotje met wortel en champignons maar de saus is lopend is dat de bedoeling of niet hoe kan ik de saus wat indikken
  Thanks

  1. De saus is vrij dun. Je kunt deze indikken met een maizenapapje als je dat wil.

 2. Marc DR says:

  Dit is uw eerste van uw recepten die ik maak. Echt goed. Wel 30 minuten moeten laten sudderen maar beter controleren na 20 minuten.
  Voor mij eerder voor 3 personen. Ik ben wel een goede eter dus heb de helft op in één maaltijd met gebakken aardappelen in kokosvet met Provençaalse kruiden. En geen zout gebruikt behalve door de bouillon.
  Hartelijk dank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close