Kalkoenstoofpotje met champignons en wortel
De herfst is bij uitstek geschikt voor lekkere stoofpotjes. Deze kalkoenstoofpot met champignons & wortel is een wat lichtere variant.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: herfstrecept, kalkoen, kalkoenstoof, stoofpotje
Servings: 4 personen
- 500 gr kalkoenfilet in blokjes
- 1 rode ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 4 wortelen geschild en in plakjes
- 250 gr kastanjechampignons in plakjes
- 300 ml kippenbouillon
- 2 el tomatenpuree
- snuf cayennepeper
- 3 takjes verse tijm
- 1 laurierblaadje
- peper en zout
Verhit een beetje olie in een braad- of hapjespan en bak hierin de kalkoenfilet rondom bruin.
Voeg de ui en knoflook toe en bak deze mee tot ze goed beginnen te geuren. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak deze 2 minuten mee.
Doe vervolgens alle andere ingrediënten in de pan. Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
Doe de deksel half op de pan en laat het gerecht 20 minuten zachtjes stoven tot de wortel zacht is geworden.
Serveer de het stoofpotje met rijst.