Spinaziepesto met walnoten

Een tijdje terug kookte ik op een doordeweekse avond weer eens alle restjes weg. Dat wil zeggen dat ik dan gewoon kijk wat ik nog in de koelkast heb liggen, en daar probeer ik dan iets van te maken. Heel vaak kom ik uit op een salade en dan voeg ik toe aan smaken wat ik lekker vind, en wat ik goed bij elkaar vind passen. De inhoud van de koelkast is bij iedereen anders, maar vaak heb je bepaalde ingrediënten altijd wel in huis. Of in ieder geval op zeer regelmatige basis en zo ontstaat eigenlijk ook een beetje je eigen smaak en stijl in het koken.

In ieder geval, wij hebben heel vaak veel spinazie in huis. Ik weet daar altijd wel wat mee te maken. Het is een goede basis voor een salade en aangezien Tobias dat ook vaak voor zichzelf maakt voor de lunch, haal ik dus met regelmaat zo’n grote zak spinazie in huis. Maar, ook in smoothies doet spinazie het goed (als in; gezonde toevoeging). Maar bij de salade die ik nu ging maken wilde ik nog een stevige smaakmaker. Noten had ik ook in huis, knoflook uiteraard ook en zo mikte ik eigenlijk alles in de foodprocessor. Spinaziepesto; supersimpel. En hartstikke lekker. Bij deze het recept!

SpinazieWalnotenPesto ST 3

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

SpinazieWalnotenPesto Pinterest

No ratings yet

Spinaziepesto met walnoten

Porties1 bakje

Ingrediënten

  • 75 gram spinazie
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 50 gram walnoten
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zeezout

Instructies

  • Het is heel simpel; alle ingrediënten stop je in de foodprocessor en deze laat je even draaien tot je een mooie pesto hebt. Wel handig om de spinazie in etappes toe te voegen, en niet in één keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close