Hoewel ik een stokbroodje met kruidenboter heerlijk vind, vind ik het nóg leuker om er echt iets feestelijks van te maken. Met name stokbrood en ook Turks brood lenen zich er namelijk uitstekend voor om te vullen met tal van lekkere ingrediënten. Ik maakte voor Pasen ooit al eens pistoletjes gevuld met ei, maar het brood dat ik vandaag met je ga delen is pas écht een knaller als je het mij vraagt. Ik maakte namelijk een met Buffalo Chicken gevuld stokbrood. En ja, het smaakt net zo goed als het eruit ziet, pinky swear. Buffalosaus is van zichzelf pittig en ietwat zurig door het gebruik van azijn, maar door er een heerlijk kruidensausje op basis van mayonaise en karnemelk bij te doen is de balans weer perfect. Wat cheddar en krokante broodkruimels over het gevulde brood en klaar is de perfécte vrijdaglunch. Al kun je dit brood ook prima bij de borrel serveren en gaat hij heel goed samen met een kommetje soep als volwaardig diner.
Klik hier als je de video niet kunt zien
Fastfood Friday: Met Buffalo Chicken gevuld stokbrood
Ingrediënten
- 1 stokbrood - om thuis af te bakken
- 400 gr kipfilet - in blokjes van 1 cm
- 2 rode uien - in halve ringen
- 3 el Franks Hot Sauce
- 50 gr Cheddar - grof geraspt
- 3 el mayonaise
- 2 el karnemelk
- 1/2 tl gedroogde dille
- 1 tl gedroogde peterselie
- 1 teentje knoflook - of 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl uipoeder
- 1 tl mosterd
- 1/4 tl zwarte peper
- verse peterselie naar smaak
Instructies
- Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de uiringen zacht en de kipfilet gaar.
- Voeg Frank's Hot Sauce toe aan de kip en ui. Schep goed om en laat de saus zo'n 2-3 minuten zachtjes pruttelen en indikken.
- Snijd een ovaal uit de bovenkant van het stokbrood en hol dit uit. Maak de stukken brood die je uit het stokbrood haalt wat fijner met je handen en schep dit door de geraspte Cheddar.
- Schep de Buffalo Chicken in het uitgeholde stokbrood.
- Verwarm de oven voor op 200°C en bak het brood zo'n 12-15 minuten in het midden van de oven tot het krokant is en de kaas is gesmolten.
- Roer ondertussen alle andere ingrediënten met uitzondering van de verse peterselie tot een kruidensausje.
- Haal het brood uit de oven en drizzle de kruidensaus over de bovenkant van het brood. Strooi er verse peterselie overheen en serveer het brood direct.
Dat ziet er heerlijk uit!
Hoe pittig is het? Ik kan namelijk helemaal niet tegen pittig eten, maar dit lijkt me zo lekker.
Het is niet pittig als in: het wordt heel heet in je mond en je proeft verder helemaal niets meer. Het is meer scherp, door de azijn onder andere. Ik vind een rood pepertje zelf pittiger bijvoorbeeld.
Dat moet goed komen. Dankjewel!
Ziet er heerlijk uit Sabine! Welke saus van Frank’s gebruiken jullie? De “gewone” redhot of de “redhot wings buffalo”?
In principe kunnen ze allebei, maar voor deze is de Buffalo-variant wel het meest compleet.