Dat Viv en ik dol zijn op pulled pork mag inmiddels wel duidelijk zijn, we hebben al aardig wat recepten met pulled pork gedeeld. Jaren geleden verdiepte ik me al in het maken van dit vlees. Zo deelde ik in 2013 al het recept voor Pulled Pork uit de slowcooker en maakte ik het in 2016 voor het eerst klaar op de barbecue. Over een paar weken ga ik jullie laten zien hoe je Pulled Pork uit de oven kunt klaarmaken maar vandaag gebruik ik het vlees vooral voor een hele lekkere snack. Deze BBQ Pulled Pork bladerdeeghapjes zijn perfect voor dat ene restje Pulled Pork dat je nog in de vriezer hebt liggen. Extra sterk van smaak door de zelfgemaakte barbecuesaus, smeuïg door de gesmolten cheddar… Tim en zijn collega’s werkten een hele berg van deze hapjes weg voor de lunch en zelf kon ik er ook maar moeilijk vanaf blijven. Ik weet dan ook zeker dat ze bij jou op een feestje niet zullen misstaan op tafel!
Klik hier als je de video niet kunt zien
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
BBQ Pulled Pork bladerdeeghapjes
Ingrediënten
- 1 vel vers bladerdeeg - of 5 plakjes uit de diepvries
- 500 gr Pulled Pork - koud
- 100 gr Cheddar - geraspt
- 1 ei - losgeklopt
- 2 el sesamzaadjes
Voor de bbq-saus:
- 1 ui - gesnipperd
- 50 ml water
- 1 el natuurazijn
- 1/2 el mosterd
- 1 el donkerbruine basterdsuiker
- 50 ml ketchup
- 1 el Worcestershiresauce
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
- Snijd het vel bladerdeeg in 18 vierkantjes (horizontaal in 6 repen, verticaal in 3). Gebruik je plakjes uit de diepvries, snijd deze dan in vieren en rol ze iets uit met een deegroller. Met diepvriesbladerdeeg kun je 20 snacks maken.
- Doe voor de barbecuesaus een beetje olie in een pannetje en fruit hierin de ui aan.
- Voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe, roer goed door en laat de saus een minuut of 5 zachtjes pruttelen.
- Doe de Pulled Pork in een kom en schenk hier de barbecuesaus bij. Voeg ook de Cheddar toe en schep het geheel om met een lepel.
- Leg een plakje bladerdeeg met een punt naar je toe en schep een lepel van het Pulled Pork mengsel op het bladerdeeg.
- Vouw de twee zijkanten van het plakje deeg over de Pulled Pork en plak de puntjes aan elkaar met een druppel water.
- Leg alle bladerdeeghapjes op de bakplaat en smeer ze in met losgeklopt ei.
- Strooi de sesamzaadjes over het bladerdeeg en bak de snacks in 20 minuten goudbruin en gaar.
BBQ Pulled Pork bladerdeeghapjes: gisteren voor Kerstavond (24 eters) gemaakt. HEERLIJK en veel enthousiaste reacties gekregen. Werkelijk een aanrader en zeker voor herhaling vatbaar. 5 sterren is dik verdiend.
Wat fijn om te horen! En wauw, 24 eters… dat was ongetwijfeld heel gezellig.
Heerlijk!