Net als mijn liefde voor pasta heb ik ook een grote liefde voor noedels. Logisch, het lijkt wel een beetje op elkaar toch? In ieder geval, vandaag maken we een lekker makkelijk noedelgerecht, namelijk Chow Fun! Chow Fun is officieel een Kantonees gerecht dat gemaakt wordt door rundvlees, rijstnoedels en taugé te roerbakken. Nu maak ik Chow Fun met kip en heb ik ervoor gekozen om er ook nog wat bosuitjes aan toe te voegen, die vind ik namelijk zó lekker als ze worden meegewokt en daardoor zachter worden. Het loont de moeite om voor dit gerecht de kip een paar uur lekker te marineren. We maken weliswaar onze eigen woksaus, maar door de kip ook extra smaak te geven door de marinade wordt het gerecht nóg lekkerder. Helaas kon ik het deze keer niet helemaal voorkomen dat je voor dit gerecht naar de toko/Aziatische supermarkt moet. Je hebt namelijk donkere sojasaus en Shoaxing wijn nodig voor dit gerecht en die vind je helaas niet (zo makkelijk) in onze Hollandse supermarkten. Mocht je nou echt geen toko in de buurt hebben of gewoon geen tripje willen maken, vervang de donkere sojasaus dan voor normale sojasaus en de Shoaxing wijn voor droge sherry.
Klik hier als je de video niet kunt zien
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Chow fun met kip
Ingrediënten
Voor de kip en marinade:
- 300 gr kipfilet - in dunne plakjes
- 1 el maïzena
- 1 el lichte sojasaus
- 1 tl sesamolie
- 1 el oestersaus
En verder:
- 200 gr rijstnoedels - 5mm breed
- 1 ui - gesnipperd
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 100 gr taugé
- 4 lente-uitjes - in grove stukken
- 1 tl gemberpasta of 1/2 cm verse gember
- 2 el Shaoxing wijn
- 2 el lichte sojasaus
- 1 el donkere sojasaus
- 1 tl kristalsuiker
Instructies
- Doe de plakjes kipfilet in een ziplockbag of kommetje en voeg hier de maizena aan toe. Schep alles goed om zodat ieder plakje kip is voorzien van een beetje maizena.
- Roer de overige ingrediënten voor de kipmarinade door elkaar en schenk dit over de kip. Roer wederom goed door en laat de kip bij voorkeur een paar uur marineren in de koelkast.
- Maak de woksaus door de gemberpasta, Shaoxing wijn, beide soorten sojasaus en de kristalsuiker door elkaar te roeren.
- Verhit een beetje olie in een wok en wok hierin op hoog vuur de gemarineerde kip tot het vlees bruin begint te kleuren.
- Voeg de knoflook, ui en lente-ui toe tot de ui glazig begint te zien.
- Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af en voeg deze samen met de taugé aan de ingrediënten in de wok toe.
- Schenk de woksaus in de pan en schep het geheel goed om tot het gerecht donkerder begint te zien. Verwarm nog even goed door en serveer direct.