Al eerder las je op OMF over caprese, de sterke combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum. Naast de salade, vind je ook een lekkere zomerlasagne en andere variaties op de traditonele caprese. Omdat deze combinatie zo lekker is en nooit verveelt, serveer ik je vandaag weer een recept met caprese. Niet moeilijk, wel erg lekker! Deze caprese croissants eet je bij een soepje of als voorgerecht.
Wat heb je nodig?
- een blik croissantdeeg voor zes stuks
- een bol mozzarella
- 1 grote of 2 kleine tomaten
- verse basilicumblaadjes
- 1 losgeklopt ei
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de tomaten in halve plakjes, de bol mozzarella in ongeveer even grote plakjes en scheur grote basilicumblaadjes eventueel een keer door.
2. Haal het deeg uit het blikje en snijd de croissants zoals aangegeven.
3. Beleg de brede kant van de driehoek met de plakjes mozzarella, tomaat en wat blaadjes basilicum en rol de plak deeg op. Voorzichtig, want de inhoud kan er makkelijk uitvallen. Wanneer je de croissants hebt gerold, kun je dat heel makkelijk weer een beetje terugduwen, mocht dat nodig zijn.
4. Bestrijk de croissants met het losgeklopte ei en bak ze in het midden van de oven. Het duurt zo’n 10 tot 14 minuten tot ze goudbruin zijn. Een minuut of vijf laten afkoelen, warm zijn ze het lekkerst!
Tip: Ook leuk (en lekker) als borrelhapje! Vervang dan het blik voor 6 croissants door een blik voor 24 party croissants en snijd de ingrediënten wat fijner.
Wat een goed idee!
Een grote, dikke LIKE krijgt dit recept van mij :)