Mijn vriend is zo’n typische kerel, bij het zien van vlees (voornamelijk chorizo en grote stukken vlees) beginnen zijn smaakpapillen al overuren te draaien. Toen hij per toeval bij deze video van Gordon Ramsay terecht kwam, wist ik dat het niet lang zou duren voor Ramsays’ gevulde kip bij ons op tafel zou staan. Nu was het al een hele poos geleden dat we een hele kip hadden bereid dus ik stemde er al vrij snel mee in. Dit is echt zo’n gerecht dat je moet klaarmaken op een zondag. Lekker met aardappeltjes erbij, een frisse salade en vooral de overheerlijke stuffing die heel stiekem ook zónder de kip al erg lekker is.
Ramsay's gevulde kip
De gevulde kip van Gordon Ramsay, moet je echt een keer klaarmaken. Lekker met aardappeltjes erbij, een frisse salade en vooral de overheerlijke stuffing die heel stiekem ook zónder de kip al erg lekker is.
Benodigdheden
- oven
- braadslede
Ingrediënten
- 1 hele kip - 1-1½ kg
- 1 citroen
- 200 g chorizo
- 1 potje witte bonen/canneli bonen
- pimentón
- 200 ml witte wijn
- 200 ml water
- 2 à 3 el zongedroogde tomaat
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- verse tijm
- peper en zout
Instructies
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de chorizo in blokjes en spoel de bonen goed af onder de koude kraan. Verwarm ondertussen de oven vast voor op 180°C.
- Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak hierin de chorizo tot hij knapperig begint te worden. Voeg hier vervolgens de ui aan toe en bak mee tot de ui glazig begint te worden en geel kleurt.
- Voeg de knoflook en ruim voldoende verse tijm aan de chorizo toe. Laat de bonen goed uitlekken en doe ze bij de rest van de ingrediënten in de pan. Schep alles even goed om en laat de bonen een minuut of twee meebakken. Breng de vulling op smaak met peper en zout.
- Snijd de gedroogde tomaten in tweeën en voeg deze als laatste toe aan de stuffing.
- Vul de kip met de stuffing en druk alles goed aan zodat je het meeste van de vulling in de kip krijgt. Duw vervolgens de citroen in de opening van de kip zodat tijdens het bakproces de stuffing niet de kans krijgt om uit de kip te lopen.
- Wrijf de hele kip in met een hoeveelheid pimentón naar keus en leg de kip in een braadslede.
- Schenk de wijn en het water in de braadslee en leg hier hele takjes verse tijm in. Dek de braadslee af met een stuk aluminiumfolie (let op: er mag géén lucht bijkomen) en schuif de braadslee een uur in het midden van de oven.
- Verwijder na een uur de folie van de braadslee en schuif de kip nog eens een halfuur terug in de oven voor een goudbruin korstje.
- Haal voor het serveren de stuffing uit de kip en serveer deze apart.
Lijkt me erg lekker! Ik weet alleen niet of ik het zou kunnen maken!
Dit is ook wel iets voor mijn vriend zo te zien!
Lekker recept en ik ken het! Mijn vriend is ook zo’n vleesliefhebber. Geen maaltijd is voor hem compleet zonder een stukje vlees.
Oh heerlijk! Gordon Ramsay is echt toffe gozer. Kennen jullie die memes al van hem? Echt hilarisch!!! “Why did the chicken cross the road? Because you didn’t f*cking cook it!!” :’D
Hahahaha ja, ik ken ze. Zo funny!
Ik vind kip super lekker, behalve als het er nog uitziet als ‘een kip’. Haha
Was heerlijk!
Goed om te horen!
De kip staat as we speak in de oven!
Ik heb een “kippetje” van een kilo gekocht.
Alleen deze is toch wel echt te klein voor het recept.
Ik heb meer als de helft van de vulling over.
Weet nog niet of ik daar verder nog iets mee ga doen of zo serveren.
Ik ben heel benieuwd hoe het zal smaken :-)
Gewoon de vulling er naast serveren, die is namelijk ook hartstikke lekker!
Heerlijk recept. De kip is super mals. En de overgebleven vulling kun je er prima naast serveren. Erg smaakvol.