Video: Homemade Nutella

Alweer een hele poos geleden heb ik op het OMF YouTube-kanaal al een keer laten zien hoe je zelf chocoladepasta kunt maken. Héérlijk, zelfs in mijn Guilty Pleasures Kookboek heb ik daar een recept voor gemaakt. Niets is namelijk lekkerder dan met een lepel een pot chocopasta in te gaan en het vervolgens op die manier te eten. Nu ben ik dus al fan van chocopasta, maar nog net iets lekkerder vind ik Nutella. De combinatie van chocolade en hazelnoten doet iets met me. Ik ben GEK op praliné en ook een melkchocoladereep met hazelnoten maakt mij intens gelukkig. Ik vond het dus wel een keer tijd om zelf aan de slag te gaan met het maken van Nutella. Via Pinterest kwam ik verschillende recepten tegen en uiteindelijk is het onderstaande recept eruit komen rollen.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Homemade Nutella

Het fijne van zo’n homemade Nutella is dat hij openstaat voor variaties. Zo kun je een mixje van pure en melkchocolade gebruiken zoals ik heb gedaan, maar alleen met melk- of alleen met pure chocolade zal hij ook top smaken. Nutella is geen Nutella zonder de hazelnoten, maar ik kan me voorstellen dat je deze noten niet zo makkelijk kunt vinden of ze te prijzig vindt om ze te gebruiken voor deze chocopasta. Mocht dit het geval zijn dan kun je de hazelnoten eventueel vervangen door amandelen. Deze verwerk je vervolgens op dezelfde manier zoals je met de hazelnoten doet.

Zelf vind ik het lekker als de Nutella goed smeerbaar is. Dat is deze homemade variant zeker als je hem op kamertemperatuur bewaart. Mocht je echter fan zijn van een wat dikkere consistentie of wil je de Nutella gebruiken om bijvoorbeeld tussen koekjes te smeren, laat dan de eetlepel zonnebloemolie achterwege. De Nutella wordt hier automatisch wat dikker door.

Geen foodprocessor? Bummer! Ok, niet helemaal. Een krachtige blender doet het ook, maar zorg ervoor dat je er eentje hebt die de hazelnoten goed kan vermalen. Ik wil niet verantwoordelijk zijn voor kapotte keukenapparatuur!

Homemade Nutella

4.54 van 13 stemmen

Homemade Nutella

Porties300 gram

Ingrediënten

 • 150 gram hazelnoten ongebrand
 • 100 gram melkchocolade
 • 2 eetlepels cacaopoeder ongezoet
 • 65 gram poedersuiker
 • 1/2 theelepel vanille extract
 • 1 eetlepel zonnebloemolie

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. Spreid de hazelnoten uit over de bakplaat en rooster ze vervolgens 15 - 20 minuten in de oven. Houd je oven goed in de gaten! Met mijn poweroven waren 10 minuten zelfs al genoeg.
 • Leg de nog warme hazelnoten tussen twee vellen keukenpapier en rol dit vervolgens stevig over elkaar, hiermee verwijder je de velletjes van de noten.
 • Doe de noten in een foodprocessor en laat deze draaien tot een egale, smeuïge hazelnootpasta.
 • Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Voeg deze samen met de rest van de ingrediënten aan de hazelnootpasta toe. Laat de foodprocessor vervolgens weer draaien tot egale Nutella ontstaat.
 • Doe de homemade Nutella in een pot en bewaar hem buiten de koelkast op kamertemperatuur.

Join the Conversation

 1. Ohhh jumm jumm! Dit moet ik wel een keer proberen!

 2. OMG I love Nutella!! Gewoon lekker met een lepel uit de pot inderdaad ;) Dit moet ik ook eens proberen :)

 3. Hi! Hoe lang denk je dat je dit kunt bewaren? Wil em voor mn kraamtijd maken haha maar dat kan zo nog wel paar weekjes duren. Dus ik dacht, als ik het nu maak dan ligt het er in ieder geval…

  1. Als je een goed gesteriliseerde pot gebruikt blijft het wel een poosje goed!

 4. Ik maak deze nu maar moet nog olie gaan kopen want hier in Spanje gebruiken we meestal olijf olie, tot nu toe smaakt het al heerlijk. Bedankt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2022 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close