Video: Homemade Nutella

Alweer een hele poos geleden heb ik op het OMF YouTube-kanaal al een keer laten zien hoe je zelf chocoladepasta kunt maken. Héérlijk, zelfs in mijn Guilty Pleasures Kookboek heb ik daar een recept voor gemaakt. Niets is namelijk lekkerder dan met een lepel een pot chocopasta in te gaan en het vervolgens op die manier te eten. Nu ben ik dus al fan van chocopasta, maar nog net iets lekkerder vind ik Nutella. De combinatie van chocolade en hazelnoten doet iets met me. Ik ben GEK op praliné en ook een melkchocoladereep met hazelnoten maakt mij intens gelukkig. Ik vond het dus wel een keer tijd om zelf aan de slag te gaan met het maken van Nutella. Via Pinterest kwam ik verschillende recepten tegen en uiteindelijk is het onderstaande recept eruit komen rollen.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Homemade Nutella

Het fijne van zo’n homemade Nutella is dat hij openstaat voor variaties. Zo kun je een mixje van pure en melkchocolade gebruiken zoals ik heb gedaan, maar alleen met melk- of alleen met pure chocolade zal hij ook top smaken. Nutella is geen Nutella zonder de hazelnoten, maar ik kan me voorstellen dat je deze noten niet zo makkelijk kunt vinden of ze te prijzig vindt om ze te gebruiken voor deze chocopasta. Mocht dit het geval zijn dan kun je de hazelnoten eventueel vervangen door amandelen. Deze verwerk je vervolgens op dezelfde manier zoals je met de hazelnoten doet.

Zelf vind ik het lekker als de Nutella goed smeerbaar is. Dat is deze homemade variant zeker als je hem op kamertemperatuur bewaart. Mocht je echter fan zijn van een wat dikkere consistentie of wil je de Nutella gebruiken om bijvoorbeeld tussen koekjes te smeren, laat dan de eetlepel zonnebloemolie achterwege. De Nutella wordt hier automatisch wat dikker door.

Geen foodprocessor? Bummer! Ok, niet helemaal. Een krachtige blender doet het ook, maar zorg ervoor dat je er eentje hebt die de hazelnoten goed kan vermalen. Ik wil niet verantwoordelijk zijn voor kapotte keukenapparatuur!

Homemade Nutella

4.53 van 23 stemmen

Homemade Nutella

Porties300 gram

Ingrediënten

 • 150 gram hazelnoten ongebrand
 • 100 gram melkchocolade
 • 2 eetlepels cacaopoeder ongezoet
 • 65 gram poedersuiker
 • 1/2 theelepel vanille extract
 • 1 eetlepel zonnebloemolie

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. Spreid de hazelnoten uit over de bakplaat en rooster ze vervolgens 15 - 20 minuten in de oven. Houd je oven goed in de gaten! Met mijn poweroven waren 10 minuten zelfs al genoeg.
 • Leg de nog warme hazelnoten tussen twee vellen keukenpapier en rol dit vervolgens stevig over elkaar, hiermee verwijder je de velletjes van de noten.
 • Doe de noten in een foodprocessor en laat deze draaien tot een egale, smeuïge hazelnootpasta.
 • Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Voeg deze samen met de rest van de ingrediënten aan de hazelnootpasta toe. Laat de foodprocessor vervolgens weer draaien tot egale Nutella ontstaat.
 • Doe de homemade Nutella in een pot en bewaar hem buiten de koelkast op kamertemperatuur.

Join the Conversation

 1. Simone says:

  Ohhh jumm jumm! Dit moet ik wel een keer proberen!

 2. Nicole says:

  OMG I love Nutella!! Gewoon lekker met een lepel uit de pot inderdaad ;) Dit moet ik ook eens proberen :)

 3. Susanne says:

  Hi! Hoe lang denk je dat je dit kunt bewaren? Wil em voor mn kraamtijd maken haha maar dat kan zo nog wel paar weekjes duren. Dus ik dacht, als ik het nu maak dan ligt het er in ieder geval…

  1. Sabine Author says:

   Als je een goed gesteriliseerde pot gebruikt blijft het wel een poosje goed!

 4. Tristan says:

  Ik maak deze nu maar moet nog olie gaan kopen want hier in Spanje gebruiken we meestal olijf olie, tot nu toe smaakt het al heerlijk. Bedankt!

 5. Evelien says:

  Ik maak het met pure chocolade en minder suiker. Dan lijkt het iets minder op Nutella maar het is wel heel lekker.

 6. Limme says:

  Wat een succes! Nu moet ik weeeeeeeer deze pasta maken

 7. Betty says:

  Ik heb nu 2 pogingen gedaan (1x met zonnebloemolie en reep chocolade en 1x met kokosolie en chocoladedruppels) en beide keren is het helaas hartstikke mislukt. Ook 2 verschillende foodprocessors gebruikt maar het blijft een erg dikke massa en de olie blijft ‘los’ liggen.. Enig idee wat ik verkeerd doe?

  1. Als ik je reactie zo lees heb je het recept van hierboven niet helemaal gevolgd? Dan zou ik daarmee beginnen om te kijken of dat lukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close