Quinoarisotto met prei en geitenkaas

Het was weer eens tijd om mijn voorraadkast op te ruimen en altijd als ik dat doe kom ik tal van producten tegen die eigenlijk op moeten. Dit was ook het geval met quinoa. We zijn hier in huis niet heel erg dol op quinoa maar weten wel dat het gezond is. Maarja, als je er niet zo dol op bent eet je het gewoon niet zo vaak met als resultaat dat het blijft staan. Daar moest verandering in komen en ik bedacht me dat ik, toen ik de eerste keer quinoarisotto maakte, daar heel enthousiast over was. En daarom besloot ik een lentevariant op deze risotto te maken: Quinoarisotto met prei en geitenkaas. Om vrolijk van te worden en het smaakte echt heel erg goed. De perfecte manier om quinoa op te maken.

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 100 gram ontbijtspek
 • 1 prei
 • 150 gram quinoa
 • 750 milliliter groentebouillon
 • 75 gram verse geitenkaas

1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd het ontbijtspek in plakjes of blokjes en de prei in ringen. Was de prei goed onder de kraan.

2. Verhit een beetje olijfolie in een diepe pan en fruit hierin de knoflook en ui aan. Voeg het spek en de prei toe en bak dit mee tot de prei zachter wordt.

3. Spoel de quinoa grondig af onder de kraan en voeg het daarna toe aan de rest van de ingrediënten in de pan. Bak dit al omscheppend een paar minuten mee tot de korrels glaziger worden.

4. Voeg dan soeplepel voor soeplepel de warme bouillon (houd deze tijdens de hele bereiding tegen de kook aan) toe. Roer af en toe door en laat de quinoa de bouillon opnemen voordat je weer een nieuwe lepel toevoegt. Herhaal deze stap tot de quinoarisotto gaar is.

5. Schep de quinoarisotto in diepe borden en serveer met verse geitenkaas.

Quinoarisotto met prei en geitenkaas

Join the Conversation

 1. MARIJKE says:

  Ik ben zelf niet zo fan van risotto maar deze versie met quinoa lijkt mij wel lekker!

  1. Rosanne says:

   Ik heb het gisteren gemaakt en het was lekker! Ik heb wel een vegetarische variant gemaakt met vegetarische spekjes.

 2. Cheese and Chinese says:

  Wat een goed idee, ik had nog niet eerder bedacht dat je risotto kan maken van quinoa! Ik ga dit echt binnenkort een keer proberen, heerlijk!

 3. Vivian {Stay Alive and Cooking} says:

  Oke ik heb dus serieus nog nooit quinoa risotto gemaakt: daar gaat snel verandering in komen! Ben gek op geitenkaas en ook echt zo iemand die de voorraadkast heel vaak leeg moet halen. Komt wel goed dus ;)

 4. Pauline says:

  Ik hou echt van risotto! Met quinoa heb ik hem nog nooit gemaakt, maar het lijkt me erg lekker

 5. Tanja says:

  Prei, spek, geitenkaas, jummy! Een combinatie die niet stuk kan :-) En dan met quinoarisotto ( wat een woord), dat lijkt me heerlijk!

 6. Margot says:

  Ik heb ook nog wat quinoa staan geloof ik, dus dit kan ik wel eens proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close