Zalm met groene asperges uit de oven

Laat ik vooropstellen dat ik mijn eten liever niet rauw fotografeer wanneer ik het wil gebruiken voor de blog. Het ziet er vaak wat misleidend uit want sommige gerechten zien er ongebakken of ongekookt gewoon veel beter uit. Maar toen ik mijn zalm met groene asperges uit de oven ging maken vond ik de kleuren zo fantástisch dat ik het niet kon laten om voor een keer een uitzondering op de regel te maken. Want zeg nou zelf, de groene asperges samen met de roze zalm en de gele citroen zijn samen toch gewoon lente in de ovenschaal? Ik werd er in ieder geval heel vrolijk van toen ik het alleen al zo neerlegde en eerlijk: nog blijer werd ik toen ik het at. Dit gerecht is echt heel lekker. En licht, ook fijn!

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 350 gram groene asperges
 • 2 zalmmoten
 • 1 citroen
 • olijfolie
 • verse dille
 • peper en zout

1. Verwarm de oven voor op 180°C en leg een vel bakpapier (eventueel twee) in een ovenschaal.

2. Spoel de groene asperges af onder de koude kraan en snijd 1,5 – 2 centimeter van de onderkant af. Leg de asperges vervolgens naast elkaar op het bakpapier in de ovenschaal.

3. Dep de zalmfilets droog en leg deze op de asperges.

4. Snijd een halve citroen in plakjes en verdeel deze over de ovenschaal. Knijp de andere helft van de citroen boven de asperges en zalm uit.

5. Verdeel verse dille over de ovenschaal en besprenkel het geheel met olijfolie. Strooi peper en zout over het gerecht en vouw vervolgens het bakpapier dicht. In feite maak je één grote papillotte in de ovenschaal. Je kunt er ook voor kiezen om de ovenschaal af te dekken met aluminiumfolie.

6. Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en gaar de asperges en zalm in 30 minuten. Serveer direct.

Serveer de zalm en asperges met aardappeltjes uit de oven, jummie!

Zalm met groene asperges uit de oven

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Het ziet er zeker prachtig uit zo met die kleuren! En lekker!

 2. MARIJKE says:

  Ik heb serieus nog nooit asperges klaar gemaakt. Dit recept is lekker makkelijk en daar houd ik van. Daarbij ben ik dol op zalm dus dit recept ga ik zeker een keer namaken. En je hebt helemaal gelijk over de foto’s, die zijn echt praaachtig!

 3. Cheese and Chinese says:

  Zo simpel kan zo lekker zijn! Ziet er uit als het perfect lente gerecht, zin in!

 4. Vivian {Stay Alive and Cooking} says:

  Ach, soms ziet iets er ongebakken gewoon smakelijker uit. En we weten allemaal dat je het niet rauw moet eten, toch? Je hebt helemaal gelijk wat betreft de lente kleuren, krijg er meteen zin in!

 5. Pauline says:

  Het ziet er inderdaad heel mooi uit. Dat vind ik sowieso al snel met verse zalm. Ik zie het al voor me dat ik dit weer buiten kan op eten nu het warmer word.

 6. Gusta Bevaart says:

  het ziet er heerlijk en gezond uit en ik ga het morgen uitproberen.

 7. Gusta says:

  heb het vandaag gemaakt maar moest bij mij wel 40 minuten in de oven, wrsch. omdat de asperges wat dikker waren. Was wel lekker en ga het zeker nog een paar keer maken.

 8. Marleen says:

  Een recept van vorig jaar zie ik nu, vanavond voor het eerst klaargemaakt, simpel om te maken en heerlijk! Dit komt zeker nog vaker op tafel!

 9. Sonja says:

  Lekker gerecht maar je moet wel de asperges even voor garen anders krijg je ze niet gaar!

 10. Mick W says:

  Hoelaat eten we?

 11. Floor says:

  Hee hoi! Ik ga dit recept vanavond maken, en wil de aardappeltjes uit de oven (die van je linkje) erbij serveren. Nu zie ik dat de asperges+zalm en de aardappels andere oventemperaturen hebben. Heb je toevallig een tip om ze toch tegelijk in de oven te bereiden?

  1. Sabine Author says:

   Aan dit antwoord heb je nu niets meer maar voor de volgende keer: je kunt de temperatuur voor de aardappeltjes prima naar beneden schroeven en daarvoor ook 180 graden aanhouden. Stop ze dan gewoon 10 minuten langer in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close