Vanille Cake met Suikereitjesglazuur

150

Als wij vroeger Pasen vierden, dan ging dat voornamelijk gepaard met veel en lekker eten. Ik vermoed dat het er bij de meeste gezinnen zo aan toe gaat. Allerlei zoete zooi en paasgerelateerde producten werden door mijn moeder op zaterdag in huis gehaald – je moet er toch niet aan denken dat je zonder chocoladepaaseitjes komt te zitten, de winkels waren toen immers nog gesloten op zondagen. Dat wat je normaal gesproken pas ’s middags of ’s avonds bij de thee eet (lees; koek, cake en petit fours), stond bij ons aan het einde van de ochtend al op tafel. Een laat ontbijt. Of misschien was het al wel gewoon een brunch. Maakt verder niet uit, we hadden altijd enorme trek als we in onze pyjama aanschoven en alles wat er stond moest op mijn bordje belanden. Van alles een beetje en zéker een matse met een dikke laag boter en suiker, vooral die mocht absoluut niet ontbreken.

Wellicht ben je van plan om het ook lekker royaal aan te pakken de komende paasdagen. Ik stel voor dat je dan gewoon deze vanillecake op tafel zet. Hartstikke lekker, makkelijk te maken en voorzien van een kleurrijke look, dat is gegarandeerd feest op tafel!

0 van 0 stemmen

Vanille Cake met Suikereitjesglazuur

Porties12 plakken

Ingrediënten

Cake

  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 1 vanillestokje
  • 1 zakje vanillesuiker

Glazuur

  • 150 gram poedersuiker
  • 9 theelepels water
  • 250 gram suikereitjes

Instructies

Cake

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Meng de zachte boter met de suiker tot een romige massa. Voeg vervolgens de eieren toe en beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel. Mix tot een glad beslag.
  • Snijd het vanillestokje in de lengte open. Rasp vervolgens de vanille eruit en voeg samen met de vanillesuiker toe aan het beslag, mix nog even goed door.
  • Giet het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en schuif in de oven voor 60 minuten.

Glazuur

  • Meng de poedersuiker met het water tot een glazuur.
  • Zodra de cake is afgekoeld druip je het glazuur over de cake. Doe dit vanuit het midden zodat het glazuur vanzelf omlaag druipt.
  • Verdeel nu de eitjes over het glazuur.

Join the Conversation

  1. Dat ziet er leuk uit! Wij vierden pasen niet zo uitgebreid vroeger, maar ik heb nu wel zin in een lekkere brunch!

  2. Oehlala wat een mooie plaatjes, krijg er bijna zin in! Zelf vind ik die suikereitjes wel mooi maar niet zo lekker. Ben nu helemaal hooked aan die choco eitjes met zo’n dragee laagje… Ik ga zo eens boodschapjes halen dus wie weet wat er voor de paasdagen in mijn karretje valt :p

    x

  3. Ohhh wat ziet dit er heerlijk uit en wat een práchtige foto’s! Ik vind die suikereitjes altijd zó lekker, maar ik eet mezelf er dan helemaal misselijk in dus misschien moet ik ze maar niet in huis halen haha!

  4. Wat een mooie kleurrijke cake. Ik krijg gelijk zin om hem te gaan maken!

  5. Wat een vrolijk versierde cake! Ik nu zelf niet zoveel aan Pasen, onbijtje en gourmetten meestal. Vroeger bij mn ouders was het wel een uitgebreid ontbijt! Met een chocolade paashaas haha.

    1. Haha stond bij ons ook altijd op ons bordje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close