Loempiaatjes met gyros

521

We beginnen het weekend met een lekkere snack met een Grieks tintje. Lekker om te serveren op een feestje of om het te maken voor bij een uitgebreide warme lunch. Deze loempiaatjes met gyros heb je lekker snel gemaakt, zijn niet moeilijk en ook nog een erg lekker! Niet zo gek op gyros? Vervang de gyrosreepjes dan eens door shoarma of gehakt!

Wat heb je nodig?

  • 250-300 gram gyrosreepjes
  • 1 halve ui (in grove snippers)
  • 1 halve paprika (in kleine reepjes)
  • 5 ontdooide filodeegvellen
  • 1 ei
  • 2 eetlepels melk

1. Verwarm de oven voor op 200˚C. Snijd de filodeegvellen doormidden en bedek ze tot je ze gebruikt met een theedoek, zodat ze niet zo snel uitdrogen. Klop het ei los met de melk.

2. Bak de uisnippers en de stukjes paprika in een pan tot ze goed warm zijn. Bak kort ook de gyrosreepjes mee, ze hoeven nog niet gaar te zijn.

3. Leg de filodeegrepen in de lengte voor je. Onderaan leg je wat van het vleesmengsel, dit moet niet te veel zijn, het moet ongeveer 1-2 cm bedekken.

4. Rol het filodeeg op en bestrijk de laatste centimeter met het eimengsel, zodat de loempia goed dichtplakt.

5. Leg elke loempia op een bakplaat met bakpapier en bestrijk de bovenkant met het eimengsel.

6. Bak de loempia’s zo’n 15 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze wel even afkoelen voor je ze serveert!

Deze gyrosloempiaatjes zijn erg lekker met tzatziki!

Gyrosloempias1

Join the Conversation

  1. Leuk idee, ik heb nog nooit zelf loempiaatjes gemaakt.

  2. Lijkt me onwijs lekker!

  3. Oeh, zien er heel erg lekker uit! Ik ben echt gek op tzatziki en deze combinatie lijkt me echt heerlijk. Ik MOET dit binnenkort gewoon een keer maken!

  4. Dat ziet er lekker en origineel uit :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close