Rijstsalade met kerriekip en mango

1.8K

Voor iedereen die fruit in combinatie met hartig absoluut niet lekker vindt; verlaat dan vooral dit recept. Voor iedereen die dat net zoals ik heerlijk vindt; lees lekker verder. Want mango it is. En in combinatie met in kerrie gemarineerde reepjes kippendij, zachte avocado en knapperige rode paprika máákt de mango echt het gerecht. Het is namelijk heel lekker om naast die hartige smaken een frisse tegenhanger te hebben. Met nog wat limoensap er overheen gesprenkeld wordt het een lekkere zomerse salade.

Qua bereiding lekker makkelijk want je begint met het marineren van de kip, zodat de smaken goed in kunnen trekken. Kook dan de rijst en terwijl die kookt snijd je alle overige ingrediënten klein en maak je de dressing. Uiteindelijk voeg je alles bij elkaar :-)

5 van 1 stem

Rijstsalade met kerriekip en mango

Ingrediënten

  • 400 gram kipdijfiletreepjes
  • 200 gram basmatirijst

Marinade

  • 3 tl kerriepoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl hot currypoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 6 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 1/2 rode peper

Dressing

  • 3 el sesamolie
  • 3/4 limoen sap
  • 1 el honing
  • 1 el vissaus

Overig

  • 1 avocado in blokjes of plakken gesneden
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 1 verse mango in blokjes gesneden

Instructies

  • Maak de marinade voor de kip door alle ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen in een kom. Voeg de kipdijfiletreepjes toe en roer goed door. Zet aan de kant en laat een half uurtje intrekken.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak de kip op hoog vuur goudbruin.
  • Maak ondertussen de dressing door de ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen.
  • Voeg nu alles samen; de gebakken kip (laat de kipstukjes even uitlekken), rijst, rode paprika, avocado en mango. Hussel alles door elkaar en verdeel de dressing over de salade.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Join the Conversation

  1. Yousra says:

    Wauw dat ziet er lekker uit. Heerlijk gezond!
    Ideaal in de ramadan. Morgen maken voor de iftar.

  2. Sabine says:

    Super, deze gaat zo mee voor de late dienst als avondeten. Ik miste wat zout dus ik heb een klein beetje over de kip gedaan na het bakken. Dat maakte het helemaal af!

  3. Marja says:

    Net gemaakt en staat in de koelkast voor straks…. super lekker !

  4. Wij vonden het heerlijk! Heb er ook een beetje zout bij gedaan, maar dat is een kwestie van smaak. Er staan overigens heel veel lekkere recepten op je website

  5. Jessie says:

    Hmmmm dit was heerlijk en super voor op een warme dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close