Gevulde eieren met pesto

1.8K

Ik begin steeds meer een fan te worden van gevulde eieren. Zo af en toe komen ze nog voorbij op een verjaardag en ik had vaak de gedachte; ohja, jeetje, dat is lang geleden dat iemand die nog maakte. Niks mis mee uiteraard, en ik verwonder me altijd over het werk wat diegene erin heeft zitten en hoe snel die eieren vervolgens allemaal op zijn. Want werkelijk íedereen vindt ze lekker.

Dus old skool of niet, gevulde eieren zijn een lekker hapje, en perfect om mee te experimenteren qua smaak. Want die vulling hoeft echt niet alleen uit een beetje mayonaise, kerrie en eigeel te bestaan. Je kunt er alle kanten mee op. Eerder maakte ik ze al eens met chorizo – een beetje pittig zijn die. Maar voor de komende Paasdagen hebben we een nieuw recept voor je, met pesto. En die zijn me lekker! De bollen eigeel zijn gemengd met zelfgemaakte pesto, een halve avocado en een dot mayonaise. Als je de eieren eenmaal gevuld hebt met dat mengsel, maak je de hapjes af met wat verse basilicum, Parmezaanse kaas en rucola. Ideaal voor een Paasborrel, of als onderdeel van een brunch!

0 van 0 stemmen

Paasrecept: Gevulde eieren met pesto

Porties20 gevulde eieren

Ingrediënten

  • 10 eieren
  • half bakje verse basilicum + extra voor garnering (ongeveer 7 gram)
  • 10 gram rucola + extra voor garnering
  • 30 gram pijnboompitjes geroosterd
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 1 el Parmezaan + extra voor garnering vlokken
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 el mayonaise
  • 1/2 avocado

Instructies

  • Kook de eieren 9 minuten, laat ze vervolgens schrikken onder koud water en pel ze allemaal. Snijd ze door de helft en doe het eigeel in de kom van een staande mixer.
  • Maak de pesto door de basilicum, rucola, pijnboompitjes, knoflook, olijfolie, peper en zout met elkaar te mengen tot een pesto in een foodprocessor.
  • Doe de pesto in de kom bij het eigeel en voeg ook de mayonaise en halve avocado eraan toe. Mix tot een egale massa en vul een spuitzak met de vulling.
  • Verdeel de vulling over alle eieren en maak de eieren af met een beetje fijngehakte basilicum, vlokken Parmezaan en rucola.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close