Manti (Turkse ravioli)

1.2K

Eén van mijn vriendinnetjes is Turks en zij laat mij altijd kennismaken met de Turkse keuken. Eén van de dingen die ik recentelijk dankzij haar ontdekte is Manti, een soort van Turkse ravioli: mini deegbuideltjes gevuld met gehakt, geserveerd met Turkse (knoflook)yoghurt en tomatensaus. Gruwelijk lekker vond ik het, echt comfort food. Ik besloot vrij snel nadat ik het bij haar had gegeten dus zelf de keuken in te duiken om Manti te maken. Een flinke klus, het vouwen van de buideltjes is écht monnikenwerk namelijk, maar wel de moeite waard vind ik. En gelukkig laat Manti zich ook heel goed bewaren. Met het recept hieronder maak je een hoeveelheid voor ongeveer 4 personen, maar Manti kun je invriezen. Vries de buideltjes zodra je ze hebt gevouwen los van elkaar in. Zodra de Manti goed bevroren is kun je alle buideltjes samen in een diepvrieszak stoppen. Op het moment dat je de Manti wilt gaan eten kun je de bevroren pasta direct vanuit de vriezer in een pan kokend water mikken.

Manti - Turkse Ravioli

Manti - Turkse Ravioli

0 van 0 stemmen

Manti (Turkse Ravioli)

Porties4 personen

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 500 gr bloem
  • 1 ei
  • 1 tl zout
  • 200 ml water

Voor de vulling:

  • 200 gr lamsgehakt
  • 1 el verse peterselie - fijngehakt
  • 1 ui - heel fijn gesnipperd
  • peper en zout

Voor de tomatensaus:

  • 50 gr boter
  • 3 el Turkse tomatenpuree
  • 4 el gezeefde tomaten

Voor de yoghurtsaus:

  • 500 gr Turkse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook - geraspt

Instructies

  • Maak vast de yoghurtsaus door de knoflook door de yoghurt te roeren. Zet dit in de koelkast zodat de knoflooksmaak lekker in de yoghurt kan trekken.
  • Doe voor het deeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom en kneed goed door tot een stevig deeg. Laat het deeg 10 minuten rusten.
  • Schep voor de vulling alle ingrediënten om.
  • Verdeel het pastadeeg in vieren. Rol ieder deel deeg uit tot een zo dun mogelijke plak. Bij voorkeur 1 - 2 mm dik.
  • Snijd het pastadeeg in vierkantjes van 1,5 x 1,5 centimeter en leg op ieder plakje een heel klein schepje van de gehaktvulling. Met een klein schepje bedoel ik nog geen halve theelepel.
  • Pak de mini velletjes deeg met de vulling op. Vouw de zijdes van het deeg naar elkaar toe en duw vervolgens de punten naar elkaar toe zodat je een buideltje krijgt. Doe dit tot je al het deeg en de vulling hebt gebruikt.
  • Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de manti in ongeveer 5 minuten gaar. De buideltjes komen bovendrijven als ze gaar zijn, net als tortellini.
  • Smelt ondertussen de boter in een kleine koekenpan en bak hierin de tomatenpuree en gezeefde tomaten 5 minuten mee.
  • Schep de gare manti op een bord, lepel hier flink wat van de knoflookyoghurt overheen en schep vervolgens de tomatensaus op de yoghurt.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Manti - Turkse Ravioli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close