Tomaten-linzensoep

2K

Hoewel ik al weken uitkijk naar de lente en zomer, de lichte gerechten, heerlijk buiten eten en alles wat er nog meer bij komt kijken, kan ik momenteel ook nog erg genieten van een flinke kom soep. Tijdens het maken van de eetplanning kwam ik erachter dat ik nog linzen in de kast had staan en uiteindelijk besloot ik daar een soep mee te maken, ideaal voor bij de Turkse Pides die ik ook wilde maken. Ik maakte al eens eerder linzensoep voor OMF, maar de Tomaten-Linzensoep die ik vandaag met je deel vind ik stiekem nog iets lekkerder.

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 laurierblaadje
  • 250 gram linzen uit blik (uitlekgewicht), kleur maakt niet uit
  • 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
  • 100 gram wortel (winterpeen)
  • 1 liter groentebouillon
  • peper en zout

1. Snipper de ui en hak de knoflook en rode peper fijn. Fruit alles aan in een soeppan tot de ui glazig wordt.

2. Snijd de wortel in stukken en voeg dit samen met het laurierblaadje en de tomatenpuree toe aan de ui, knoflook en rode peper toe. Bak even kort mee.

3. Laat de linzen uitlekken en voeg deze samen met de tomatenblokjes en de groentebouillon toe aan de rest van de ingrediënten. Roer goed door en breng de soep aan de kook.

4. Draai het vuur laag, doe de deksel half op de pan en laat de tomaten-linzensoep 30 minuten zachtjes pruttelen.

5. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met behulp van een staafmixer, op deze manier wordt ‘ie lekker dik.

6. Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer direct of bewaar in de koelkast.

Tomaten-linzensoep

Join the Conversation

  1. Het lijkt me een lekkere soep voor deze koude dagen!

  2. Leonie says:

    Hai Sabine! Ziet er lekker uit :-) kun je dit ook zo met gedroogde linzen doen (dan misschien iets langer koken?). Ik heb namelijk geen blikje linzen staan maar een pot gedroogde rode linzen ;-) alvast bedankt!

    1. Ja hoor, dat kan! Nachtje (of paar uurtjes) laten weken en vervolgens even voorkoken. Dan kun je die ook prima gebruiken.

  3. Ah, ik ben ook zo dol op linzensoep. Heerlijk vullende soep!

  4. Lekker, toevallig hebben we net een zakje linzen gekocht voor linzenburgers maar ik denk dat we er ook een lekker soepje mee kunnen maken!

  5. Jaaa! Ik heb ook nog linzen liggen :) alleen jammer dat ze altijd zo lang moeten weken, dan zijn die potjes toch wel handig. We gaan deze proberen, kijken hoe de kids hem scoren ;)

    1. hafida says:

      hoi, linzen hoef je niet te weken. vooral de rode linzen niet.
      groetjes

    2. Ze hoeven niet per se eindeloos te weken, je kunt ze ook direct koken maar dan ben je gewoon echt lang bezig. Het weken verkort alleen de kooktijd. En zoals Hafida zegt: de rode hoef je helemaal niet te laten weken :)

  6. Jantine says:

    Mmmm! Dit lijkt me echt heel erg lekker!

  7. Cindy says:

    Hij staat op het vuur. Vandaag vast de soep aan het maken voor morgen. Zodat we ons lekker kunnen verwarmen na een dagje optocht kijken

  8. Sabine, deze soep was echt heerlijk! En ontzettend makkelijk te maken. Wel heb ik wat aanpassingen gedaan. Ik heb een halve ui gebruikt (want de andere helft had ik nodig voor een pasta saus, anders zat daar niets in) en ik had geen laurierblad. Ik daar voor korianderblad en zwarte peper gebruikt. Het was echt heel erg lekker :)

  9. Mandy says:

    Gistermiddag alvast deze soep klaargemaakt omdat we vanavond haast hadden met eten. Soep was erg lekker. Watjes die wij zijn, heb ik de rode peper weggelaten. Dat kunnen wij niet zo goed aan, haha. In plaats daarvan een klein beetje gedroogde chilivlokken. Soep was snel klaar en smaakte heel erg goed, aanrader!

  10. Gisteren gegeten en ik vond het heerlijk. Ik heb alleen niet de soep gepureerd, ik houd er wel van als er nog wat stukjes in de soep zitten.

  11. Maria says:

    Dit was wat ik zocht ga straks linzen kopen en soep maken. Krijg nu al trek je hoort nog.

  12. Ben het nu aan het proberen. Ruikt al super!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close