4x Bestemmingen die niet op mijn bucketlist staan

Ik ben heel erg pro lijstjes maken. Op papier maar ook in mijn hoofd. Zo deel ik op OMF best nog wel eens bucketlists met dingen die ik ooit nog een keer wil kunnen afstrepen. Denk aan mijn jaarlijkse Foodbucketlist maar ook aan lijstjes met bestemmingen die ik ooit nog een keer wil bezoeken. Zo heel af en toe krijg ik nog wel eens de vraag: ‘Ja maar zijn er dan geen bestemmingen die je absoluut niet wil bezoeken?’. Lange tijd heb ik gedacht dat ik alles van de wereld ooit wel een keer wil zien en nog steeds is dit zo, maar toch zijn er bestemmingen die niet per se op mijn bucketlist staan. Bestemmingen waarvan ik aan het einde van mijn leven niet zal denken dat ik echt iets heb gemist als ik ze niet heb bezocht. In feite is deze lijst gebaseerd op niets want zoveel kun je niet over een bestemming weten als je er nog nooit bent geweest, maar in ieder geval maakt mijn hart voor deze vier geen sprongetje.

Rusland

1. Rusland

Ondanks dat ik altijd mooie foto’s uit Moskou voorbij zie komen en de Trans Siberië Expres me ook echt wel leuk lijkt, hoef ik niet zo nodig naar Rusland. Ik denk dat het door Poetin komt om eerlijk te zijn. Ik vind die man zo idioot en ik ben ook van mening dat hij zorgt dat Rusland een negatief imago krijgt. Hartstikke lullig en super kortzichtig van mij om dat zo te denken natuurlijk, maar ik kan er gewoon niet omheen. Waar het ook mee te maken heeft is de kou overigens. Ik ben een warmtemens en heb een hekel aan de winter. Rusland doet mij denken aan winter dus nee, bedankt.

Mexico

2. Mexico

Ik heb teveel Breaking Bad gekeken denk ik. Hoewel ik dol ben op Mexicaans eten hoef ik niet per se naar Mexico op vakantie. Al die drugskartels (waar je natuurlijk niets van ziet, I know) en heel eerlijk? Ik heb nog van niemand gehoord dat Mexico écht de moeite waard is. Laat ik het zo zeggen: als ik de kans krijg om op persreis te gaan naar Mexico zou ik gaan. Ergens diep van binnen ben ik namelijk wel benieuwd naar het land en ik geloof heilig dat het land hele mooie dingen heeft. Maar zelf geld uit moeten geven om er op vakantie te gaan? Nee, dan zijn er tientallen bestemmingen waar ik eerder voor zou kiezen.

Afghanistan

3. Iran, Afghanistan, Pakistan en de rest van de -ans.

Waarschijnlijk is het totaal niet netjes om deze landen over een kam te scheren maar toch doe ik het. Dat Iran, Afganistan, Pakistan en alle andere landen in die regio die eindigen op -an niet op mijn bucketlist staan heeft puur met alle onrust te maken die daar heerst. Ik weet ook wel dat deze landen niet compleet gedomineerd worden door onrust en dat het daadwerkelijke gebied waar een negatief reisadvies geldt waarschijnlijk net zo groot is als één provincie van Nederland, maar toch zou ik niet in het vliegtuig stappen om deze landen te bezoeken. Ook niet voor een persreis. Ik ben heel gelukkig met mijn veilige en rustige leven en zoek de onrust niet graag op. Daarbij heb ik al eens midden in onrust gestaan. Ik liep jaren geleden stage in Bangkok in het jaar dat de red shirts daar hun demonstratie hadden en niet met de metro kunnen reizen omdat een station was opgeblazen door een bom was niet zo prettig. Dat gevoel hoef ik niet nog een keer te ervaren.

Noord-Korea

4. Noord-Korea

Tot slot Noord-Korea. Tja, wat moet ik daar nou over zeggen. Volgens mij zijn de mensen, althans… vooral degenen die het voor het zeggen hebben, daar echt gehersenspoeld. Ik zou bang zijn niet meer uit het land te kunnen vertrekken want ze zullen vast een reden kunnen verzinnen om me daar te houden. En sowieso het hele communistische en de dictatuur daar. Om te kotsen vind ik het.

Ik hoop niet dat ik iemand met dit artikel voor zijn hoofd stoot want honest to god: ik geloof heel erg dat ieder land iets moois heeft dat absoluut het bezoeken waard is.

Naar welke bestemming hoef jij niet zo nodig?

Met dank aan Shutterstock voor de foto’s <3

Join the Conversation

 1. Sanne says:

  Het zou zo mijn lijstje kunnen zijn met precies dezelfde redenen

  Colombia en bepaalde Afrikaanse landen zijn voor mij ook landen waar ik niet heen zou gaan. Als ik dat voorbij zie komen in documentaires word ik altijd een beetje angstig.

 2. Marlotte says:

  Ah ik begrijp je helemaal, ik zoek ook absoluut niet graag de onrust op, daarom staan deze landen ook niet op mijn bucketlist!

 3. Jolanda says:

  Herkenbaar. Ik hou ook niet van onrust, waarom zou je het opzoeken? En je kan ook naar Texas voor Tex-Mex eten…. maar als die gek van Trump president wordt, dan weet ik niet of de VS zo relatief rustig blijft.

  1. Sabine Author says:

   Oh nee, ik vrees echt voor de VS als Trump president wordt…

 4. Margot says:

  Heel logisch! Veiligheid is toch het belangrijkst!

 5. Mij (en mijn vriend) trekt Azië helemaal niet. En dat terwijl iedereen die we kennen die daarheen gaat enthousiast is. De plaatsen in jouw lijstje trekken me overigens ook niet zo.

 6. Cheese and Chinese says:

  Hmm interessant om te lezen! Ik zou juist graag naar Noord Korea willen (ookal is dat bijna onmogelijk) want het lijkt me juist super interessant. Ik heb in China eens in een Noord Koreaans restaurant gegeten en het was erg lekker! Niet heel anders dan Zuid Koreaans eten volgens mij, maar dat is ook super lekker.

 7. Jessica says:

  Mij trekt azie helemaal niet.. China niet, japan niet, vietnam niet, indonesie niet… Hier zal ik dan ook zeker niet zo snel heen gaan of er moet wat zijn daar in het land (familie) dat ik erheen moet zeg maar, maar dat geloof ik niet..

 8. Rachel Kromdijk says:

  Dit is weer iets heel anders dan het normale bucket list artikel! mij trekt deze landen ook totaal niet!

 9. Laura - Dagelijkse hap says:

  Ik heb echt precies hetzelfde! China wil ik ook niet heen ivm mensenrechten…

 10. Cynthia says:

  Leuk om te lezen! Zelf ben ik 4x in Mexico geweest en vind het daar echt FAN-TAS-TISCH. Maar als ik heel eerlijk mag zijn dan kun je dezelfde vakantie houden op Curacao of een andere bestemming in de Caribbean. Mooie stranden, goede hotels en restaurants. Maar de kust is vergelijkbaar met elke andere caribbean bestemming.

  Azië vind ik ook heerlijk!

  Mij persoonlijk trekt Egypte niet, Rusland niet en ook Sri Lanka niet. Niks persoonlijk tegen bevolking of wat dan ook, maar gewoon geen feeling mee!

 11. Marieke says:

  Noord-Korea lijkt me juist super fascinerend! Ik hoef niet zo perse naar Afrika en het Midden Oosten trekt mij inderdaad ook niet vanwege het gevaar.

 12. Romee says:

  Iran is, wanneer je bij de grensgebieden weg blijft, niet ongevaarlijker dan bijvoorbeeld Turkije! Je kunt het wat veiligheid betreft zeker niet vergelijken met Afghanistan en Pakistan… Daar doe je het land tekort mee. De mensen schijnen er enorm gastvrij te zijn, het eten heerlijk en de natuur prachtig!

 13. Nathalie says:

  Leuk om dit lijste te lezen, weer eens wat anders!
  Ik ben zelf in de zomer van 2008 met de Trans Siberië Express geweest en ik vond het echt GEWELDIG! We zijn toen opgestapt in Moskou, en dat vond ik eerlijk gezegd niet zo. Een dag was meer dan genoeg daar voor mij om dezelfde redenen die jij hierboven noemt.
  Maar de rest, als je met de trein door alle verschillende landschappen reist en de gastvrije mensen onderweg ontmoet, compleet ander beeld dan je door de media krijgt van Rusland (en Siberië)! Met name het Baikalmeer is echt een wonder om te zien vond ik. Dus mocht je ooit de kans krijgen zou ik dit toch zeker doen! :)

 14. Mexico staat bij mij, samen met NY, toch bovenaan mn lijstje met beste reizen ooit! En inderdaad, Curaçao is ook tropisch maar dat vond ik verder vooral droog en dor. Mexico heeft toch veel meer te bieden qua natuur en cultuur. Verder sluit ik me helemaal aan bij jou lijstje!

 15. Bibiane says:

  Noem mij een bangerik, maar er zijn heel wat landen waar ik niet heen wil. Puur omdat het me niet trekt en ik me er niet op mijn gemak/veilig zou voelen.

 16. Mellisa - Grenzeloosreizen says:

  Mexico vond ik echt 1 van de leukste rondreizen die ik tot nu toe heb gemaakt. Het schiereiland Yucatan, de maya-tempels, de prachtige caribische zee, de cenotes. Heerlijk land! En Iran lijkt mij juist een prachtig land tussen al de ellende daaromheen. Maar ik wil eigenlijk overal heen ter wereld, want de transmongolië-express lijkt mij ook fantastisch en die gaat door Rusland heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close