Fastfood Friday: Peanut butter cups

Wow, wow, wow. Nog niet eerder heeft een foto van een gerecht zoveel stof doen opwaaien dan de foto van deze peanut butter cups die ik deelde op Instagram en Facebook. Tientallen vragen kwamen er binnen wanneer het recept gepubliceerd zou worden, of ik überhaupt een artikel er over zou maken en of het inderdaad peanut butter cups waren op de foto. Ja lieve OMF’ers, het waren inderdaad peanut butter cups en natuurlijk deel ik het recept met jullie. Met alle liefde zelfs want oh-my-god wat was dit lekker. Zelden komt het voor dat ik een dag later hetzelfde recept weer maak, maar met deze cups was dit het geval. 36 peanut butter cups maakte ik in twee dagen tijd waarvan het grootste gedeelte uitgedeeld werd. Hoewel de originele cups al niet te versmaden zijn, geef ik als extraatje ook nog twee variatierecepten aan je mee.

peanut butter cupsWat heb je nodig? (18 stuks)

 • 300 gram melkchocolade
 • ½ zakje vanillesuiker
 • 1 eetlepel pindakaas zonder stukjes
 • 18 siliconencups (onder andere verkrijgbaar bij Xenos)

1. Smelt de chocolade au bain-marie. Vul vervolgens ieder siliconencupje met een klein laagje chocolade. Tik de cupjes zachtjes op het aanrecht om de lucht uit de chocolade te tikken en om ervoor te zorgen dat het een mooi glad laagje wordt. Zet de cupjes vervolgens in de koelkast om de chocolade iets op te laten stijven.

2. Roer de pindakaas los met de vanillesuiker.

3. Leg voorzichtig een klein hoopje pindakaas in het midden van de siliconencups , dit is het makkelijkst te doen met behulp van twee theelepels. Zorg ervoor dat je de randen van de cup niet raakt!

4. Schenk de siliconencups nu vol met de rest van de gesmolten chocolade. Tik wederom de cupjes voorzichtig op het aanrecht om de lucht eruit te tikken en om ervoor te zorgen dat de peanut butter cups straks mooi glad worden aan de bovenkant.

5. Laat de peanut butter cups nu minimaal een uur opstijven in de koelkast tot de chocolade weer volledig is gestold.

white peanut butter cupsVariatie – white peanut butter cups

 • 300 gram witte chocolade
 • ½ zakje vanillesuiker
 • 1 eetlepel pindakaas met stukjes noot
 • 18 siliconencups

De werkwijze van deze white peanut butter cups is exact hetzelfde zoals hierboven is beschreven, de smaak is echter wel heel anders. De stukjes noot in de pindakaas zorgen voor een fijne smaaktwist, erg lekker in combinatie met de witte chocolade.

nutella cupsVariatie – Nutella cups

 • 300 gram melkchocolade
 • 1 eetlepel Nutella
 • 18 siliconencups

Geen peanut butter cups meer te noemen maar alsnog heel erg lekker. De Nutella kern in het midden van de cups stolt niet in de koelkast waardoor je knapperige (gestolde) chocolade combineert met een zachte kern. Ook zeer verslavend.

Join the Conversation

 1. Dit klinkt erg lekker en lijkt helemaal niet zo moeilijk. Ze lijken zo uit een bonbonzaak te komen. Een variant met koffie en chocolade lijkt mij ook erg lekker!

  1. Dat is ook een goede tip!

 2. Komen ze in de buurt van de orginele Reese´s?

  1. Stiekem vind ik de zelfgemaakte lekkerder! Die van Reese’s zijn best wel zout, de zelfgemaakte zijn wat zoeter. Bovendien proef je bij Reese’s ook wat minder de chocolade.

 3. Lijkt me erg lekker!

 4. Oef, ik weet niet of het wel goed is dat ik dit heb gelezen ;-)

 5. Oh wat lekker, dit moet ik toch echt gaan maken!

 6. Heel leuk om zelf een keer te gaan proberen. Ik ga eens experimenteren met een healthy versie!

 7. Nanda says:

  Ze staan in de ijskast ! Heb wel iets meer chocola gebruikt maar misschien zijn mijn vormpjes iets groter. Ben benieuwd hoe ze smaken.

 8. Ik ga ze zondag maken!

 9. Ik ben heel benieuwd of ik dit lekker zou vinden!

 10. Ik ben eigenlijk niet zo’n pindakaasfreak… Maar ik vind het er sowieso erg mooi uit zien! De variaties zijn ook tof!

 11. Sandy says:

  Hoe groot zijn de siliconen cups ongeveer?

 12. ik krijg spontaan trek!

 13. Heeeeerlijk! Leuk die variaties!

 14. Linda says:

  Oef dat ziet er lekker uit, binnenkort eens proberen als ik tijd heb!

 15. Vandaag even langs de Xenos maar helaas hebben ze deze vormpjes niet meer :( De mevrouw in de winkel vertelde me dat ze er sinds vorig jaar niet meer zijn.. Zijn mini cupcake vormen ook goed denk je?

  1. Vreemde reactie van de mevrouw in de winkel, ik kocht ze daar een maand geleden nog (ruim op voorraad!). Papieren vormpjes kunnen wel, maar ik ben bang dat ze een stuk lastiger te verwijderen zijn dan de siliconenvormpjes..

 16. Anmriej says:

  Vond ik ook al.. Maar heb het vandaag geprobeerd met siliconen mini cupcake vorm en dat werkte ook prima. Heb helaas wel minder geluk met het maken: bij het opvullen van de cup smelt de pindakaas ook mee omdat de chocolade natuurlijk heet is.. :( ze staan nu in de koelkast maar geen idee of ze nu lukken.

  Hoe heb jij dat gedaan? Geen probleem gehad met pindakaas die smolt?

  1. Oooh je hebt wel siliconencups gebruikt. Sorry, ik heb je dan verkeerd begrepen. Ik dacht dat je papieren wilde gebruiken. Ik heb ook gewoon mini siliconencups gebruikt namelijk.

   En nee, ik had daar geen last van. Heb je in de tussentijd de chocolade weer verhit? Wanneer je de cups voor de eerste keer in de koelkast zet kun je de chocolade het beste van het vuur afhouden. Hij koelt hierdoor wel af maar stolt nog niet waardoor je hem alsnog over de pindakaas kunt schenken zonder dat deze smelt :)

   1. Aaaah thanks voor de tip :D Ik heb gewoon een nieuwe portie verhit en die gebruikt.

    Heb ze net geproefd en wat ik altijd jammer vind is dat de siliconenvorm best wel veel smaak achterlaat. Want je proeft gewoon de vorm in de chocolade :-P Maar gelukkig is de pindakaas best overheersend. Heb ook de nutella versie geprobeerd en daar proef je duidelijk de vorm nog :-P

   2. Fijn dat het is gelukt, maar eerlijk gezegd wel heel vreemd dat je de vorm proeft. Dat had ik totaal niet namelijk.

 17. Klinkt goed! En niet eens zo moeilijk. Die gaan ook op mijn lijstje :)

 18. Woohoo heb ze vanmiddag gemaakt en ze zijn fantastisch! Bij de eerste ging het een beetje mis, omdat de pindakaas te vloeibaar was en daardoor toch de zijkanten raakte… Maar daarna heb ik de chocola langs de zijkanten laten lopen, waardoor er al een “kommetje” ontstond voor de pindakaas, en dat werkte heel goed! Ga ze zometeen met witte chocola en speculoos maken ^^

 19. Ik ben deze nu aan het maken :D

 20. Ranna says:

  Ik heb ze alle 3 gemaakt, plus 1 zelf verzonnen. Ik ben echt oreo verslaafd dus ….. (je raadt het al) ik heb een paar van die koekjes in de mixer gegooid met (ongeveer) 1 eetlepel melk. Je weet niet wat je proeft! :)

  1. Klinkt heeeerlijk!

   1. Ranna says:

    Maar kan je op dezelfde manier niet ook een soort snickers maken? Gewoon de vulling maken van karamel en pinda’s.

   2. Dat zal misschien wel kunnen ja!

   3. Dat moet wel kunnen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close