Over zomerse maaltijden gesproken. Dit is er absoluut eentje en helemaal niet moeilijk om te maken. Je kunt er zelfs de barbecue voor gebruiken als je de aubergine gaat grillen. Op en top zomer toch? Worden wij wel blij van.
Omdat gegrilde groenten zo lekker zijn, voegde ik niet veel toe aan de gegrilde aubergine. Ja, burrata. Ook een pareltje natuurlijk dus die twee samen zijn al erg lekker. Voeg daar wat parelcouscous, verse basilicum en balsamicosiroop aan toe en je hebt in een handomdraai deze lekkere salade op tafel staan.
Wat het uitserveren betreft, leg vorkjes om het bord heen zodat iedereen een beetje kan prikken in de burrata en de aubergine. Klinkt gezellig nietwaar? Eet daar wat vlees van de barbecue bij en je zomeravond is compleet.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Gegrilde aubergine met parelcouscous en burrata
Ingrediënten
- 100 gram parelcouscous
- 2 aubergines in plakken
- 4 takjes basilicum fijngesneden
- een paar handjes spinazie
- 2 bollen burrata
- balsamicosiroop
- peper
- fleur de sel
- olijfolie
Instructies
- Kook de parelcouscous zoals op de verpakking vermeld staat.
- Gril de plakken aubergine op de barbecue of onder de contactgrill.
- Mix de couscous met de basilicum en spinazie. Mix daarna de gegrilde plakken aubergine erdoor. Verdeel over een schaal.
- Leg de bollen burrata op de salade en snijd ze allebei open. Maak af met balsamicosiroop en wat peper en fleur de sel.