Frittata met Truffel, Paddenstoelen en Pecorino

416

Een frittata noem ik ook wel een hartige taart uit de pan. De snelle variant van de quiche zeg maar. Want zonder deeg, en zonder oven, maar wel met de vulling die ook prima in een quiche zou kunnen. En als ik het maak, dan vaak met een Italiaanse twist met zoete puntpaprika, oregano, zongedroogde tomaatjes en mozzarella bijvoorbeeld. Maar dat kan dus ook anders. Zie hier de smaakvolle variant met truffel, paddenstoelen en Pecorino. Ik vind dit echt een prima gerecht als avondeten en dan vul ik het aan met een salade en eventueel met wat sneetjes ciabatta (met zeezoutboter, oh oh lekker!). Maar, deze frittata zou ook heel goed als bijgerecht kunnen dienen. Het ligt er maar net aan wat je nog meer op tafel zet.

En voor de kaasliefhebbers onder ons; verdubbel de portie Pecorino die ik in het recept heb gebruikt.

0 van 0 stemmen

Frittata met Paddenstoelen en Pecorino

Porties8 punten

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 250 gram kastanjechampignons in grove stukken gesneden
  • 200 gram paddenstoelenmix in grove stukken gesneden
  • 1 tl oregano
  • 6 eieren
  • 4 el kwark
  • 2 flinke eetlepels truffeltapenade
  • 50 gram Pecorino grof geschaafd

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui glazig, voeg daarna de knoflook toe en bak even mee.
  • Voeg de champignons, de paddenstoelenmix en de oregano toe en mix met de ui en knoflook. Bak het mengsel zo'n 5 minuten op hoog vuur.
  • Roer ondertussen de eieren los en voeg de kwark en truffeltapenade toe. Mix tot een egale massa en voeg het Pecorinoschaafsel toe. Mix nog even goed door.
  • Als de paddenstoelen goed gebakken zijn draai je het vuur laag en giet je het eierbeslag in de pan. Zorg dat de paddenstoelen in het beslag verdeeld zijn. Doe nu de deksel op de pan en laat de frittata zachtjes garen tot het een stevig geheel is.
  • Als de frittata gaar is kun je hem het beste even een beetje af laten koelen in de pan. Zo komt hij los van de rand en kun je hem makkelijker uit de pan krijgen.
  • Serveer met nog een beetje Pecorino erover gestrooid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close