Kipgehaktballetjes met Zongedroogde Tomaatjes

319

Bij een feestje horen hapjes, en bij hapjes horen gehaktballetjes. Vind ik wel. En er zijn natuurlijk heel veel varianten die je kunt maken, allemaal lekker. Zelf maak ik ze vaak van rundergehakt met onder andere ketjap en nasikruiden, een favorietje hier in huis naar een recept van mijn moeder. Maar, ook van kipgehakt kun je ontzettend lekkere balletjes maken! Eerder maakte ik ze al eens met Parmezaanse kaas en geloof me, die zijn ontzéttend lekker – voor de kaasfans onder ons: maak ze. Deze nieuwe variant met zongedroogde tomaatjes past heel goed bij die kazige variant, dus misschien allebei maken als je een borrel organiseert? Hoe dan ook, ze zitten vol met kleine stukjes zongedroogde tomaat en nog veel meer Italiaanse smaakmakers. Waan je even in het zonnige Italië, met deze lekkere hap.

0 van 0 stemmen

Ingrediënten

  • 600 gram kipgehakt gekruid
  • 3 sneetjes casinobrood wit
  • melk
  • 30 gram pijnboompitjes geroosterd
  • 270 gram zongedroogde tomaatjes, julienn uitlekgewicht
  • 1 el tomatenpuree, le Verdurine
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 15 gram verse basilicum fijngehakt
  • 50 gram Parmezaanse kaas in poedervorm
  • peper
  • zout
  • roomboter om in te bakken

Instructies

  • Snijd de korst van het brood af en dompel ze in een kom met melk. Knijp ze daarna uit en voeg het brood toe aan het gehakt.
  • Zorg dat de pijnboompitjes geroosterd zijn, en snijd de zongedroogde tomaatjes julienne nog iets kleiner, en voeg dit dan samen met alle andere ingrediënten toe aan het gehakt.
  • Kneed er ongeveer 20-22 ballen van. Kleiner kan natuurlijk ook, dan heb je er meer.
  • Verhit en klont roomboter in een koekenpan en bak de ballen romdom bruin. Laat ze op iets lager vuur nog even doorgaren. Klaar als jij er eentje getest en goedgekeurd hebt!

Join the Conversation

  1. Priscilla says:

    Wat kan je gebruiken als je geen casino wit brood hebt?

    1. Ander brood of paneermeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close