Kip shaslicks

Ik heb een aantal favoriete stukken vlees op de barbecue, de grote stukken die lang de tijd nodig hebben om te garen, zoals spareribs of buikspek, even daargelaten. Ik heb het over de snelle, typische Hollandse barbecue waarbij de meeste mensen hamburgers, worstjes en kipsaté op de barbecue mikken. Zo’n dergelijke barbecue hebben wij ook regelmatig hoor. Hoe leuk we het ook vinden om low and slow te barbecuen, gemak en snelheid dienen soms ook de mens. Maar goed, mijn favoriete stukjes vlees voor de snelle barbecue zijn worstjes en spiesjes. Met name omdat daar zo heerlijk veel variatie in kan zitten. Van BBQuality hadden we laatst waanzinnige jalapeño en cheddar worstjes op de barbecue liggen, bohhh – zó goed. Het maken van spiesjes doe ik het liefste zelf. Vlees marineren op de manier die ik het lekkerst vind en iedere keer weer iets anders maken. Voor OMF maakte ik deze keer kip shaslicks. Sowieso ben ik al fan van shaslicks vanwege de afwisseling tussen vlees en groenten, maar deze specifieke kip shaslicks zijn toch wel favoriet hier in huis. De kip is heerlijk gekruid en mals, het spek proef je waanzinnig goed en de groenten worden op de barbecue heerlijk zacht. Top recept dit, al zeg ik het zelf. Maak de shaslicks een dag of twee van te voren en je hebt op de dag van de barbecue maar weinig werk.

Kip shaslicks

Kip shaslicks

Kip shaslicks

5 van 1 stem

Kip shaslicks

Porties12 stokjes
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Wachttijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 25 minuten
Waar te bewaren ongebakken in de koelkast
Hoelang te bewaren 3 dagen

Benodigdheden

  • grillpan of barbecue
  • 12 satéprikkers

Ingrediënten

Kipmarinade

  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 1/2 sjalot - gesnipperd
  • 2 el honing
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 50 ml sojasaus

Shaslicks

  • 500 gr kippendijen - in blokjes van 1x1 cm
  • 3 paprika's - in stukken van 1x1 cm
  • 2 rode uien - in stukken van 1x1 cm
  • 100 gr spek* - in plakjes van 1x1 cm

Instructies

  • Roer voor de marinade alle ingrediënten door elkaar en voeg hier de blokjes kippendij aan toe. Laat de kip minimaal 4 uur of een hele nacht marineren.
  • Leg de satéprikkers in een bak met water om te voorkomen dat ze op de barbecue verbranden.
  • Rijg na het marineren van de kip de kipblokjes, stukken paprika, rode ui en spek om en om aan een satéprikker. Ik gebruikte voor ieder stokje: 4 stukken kip, 8 stukken paprika, 4 stukken ui en 4 plakjes spek.
  • Grill de kip shaslicks in een grillpan of op de barbecue in ongeveer 10 minuten gaar. Draai de spiesjes regelmatig zodat alle kanten worden gegrild en de kip gelijkmatig wordt gegaard.

Notities

*Voor de shaslicks is het 't allerlekkerst als je wat dikker spek gebruikt, bijv. pannenkoekspek. Mocht je dit niet kunnen vinden, gebruik dan een dubbele hoeveelheid spek en snijd de plakjes twee keer zo groot als aangegeven. Vouw de plakjes dubbel op het moment dat je ze aan de satéprikkers gaat rijgen. 

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Kip shaslicks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close