Fruitsalsa met kaneelchips

466

Ik ben gek op fruit; met name in de zomermaanden ligt onze koelkast knettertjevol met vers fruit. Ook Vic is er dol op, die maak ik net zo blij met een bakje watermeloen als met een koekje – super handig. Hoewel ik regelmatig fruit eet, blijft het vaak wel bij hetzelfde: een appeltje, een stuk watermeloen… heel af en toe maak ik een fruitsalade voor de komende dagen als ik echt veel fruit heb liggen, maar daar blijft het dan ook wel bij. En ergens is dat zonde, fruit kun je namelijk ook heel goed op tafel zetten tijdens een feestje of barbecue. Neem nou deze fruitsalsa met kaneelchips. Een hartstikke lekker en zomers alternatief voor een normaal bakje chips en nog een stuk gezonder ook. Goed, het is even een karweitje om al het fruit fijn te snijden, maar het is na het snijden wel een paar dagen houdbaar in de koelkast dus je hebt direct een voorraadje. De kaneelchips maakte ik zelf in de oven en gaan perfect bij de fruitsalsa. Schep wat van de salsa op een chipje en YUM! Mocht je dit hele ‘gerechtje’ nog wat guiltier willen maken, serveer er dan een bolletje ijs of slagroom bij; heb je direct een zomerproof dessert te pakken.

Oh, en denk je nu: Nou Sab, die fruitsalsa mag wel wat spannender: voeg er een beetje verse basilicum of munt aan toe.

Fruitsalsa met kaneelchips

Fruitsalsa met kaneelchips

0 van 0 stemmen

Fruitsalsa met kaneelchips

Porties1 flinke bak
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten
Waar te bewaren in de koelkast (chips buiten de koelkast)
Hoelang te bewaren 3 dagen

Benodigdheden

  • oven met bakplaat
  • bakpapier

Ingrediënten

Fruitsalsa

  • 2 kiwi's
  • 1/2 mango
  • 250 gr aardbeien
  • 1 appel
  • sap van 1/2 citroen

Kaneelchips

  • 4 grote tortillawraps
  • 50 gr boter - gesmolten
  • 50 gr kristalsuiker
  • 1 tl kaneel

Instructies

  • Schil de kiwi's en de mango en snijd beide soorten fruit in fijne blokjes. Doe dit ook voor de aardbeien en appel. Schep het fruit in een kom, besprenkel met citroensap en schep om. Bewaar de fruitsalsa in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200℃ en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Smeer de tortillawraps aan beide kanten in met gesmolten boter.
  • Schep de kristalsuiker en kaneel door elkaar en bestrooi de tortillawraps aan beide kanten met kaneelsuiker.
  • Snijd de wraps in driehoekjes en verspreid deze over de bakplaat.
  • Bak de kaneelchips 10 minuten in het midden van de oven tot ze krokant zijn.
  • Serveer de kaneelchips bij de fruitsalsa.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Fruitsalsa met kaneelchips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close