Fastfood Friday: Maiskoekjes met cheddar en jalapeño

Ik krijg regelmatig de vraag waar ik na zoveel jaar bloggen nog de inspiratie vandaan haal om nieuwe recepten te maken. Sowieso is mijn to-make lijstje altijd eindeloos lang, maar ik moet zeggen dat ik Pinterest vaak gebruik ter inspiratie. Ik kan mezelf uren kwijtraken op dit platform, zoekend naar inspiratie. Ik sla veel ideeën op en brouw er vervolgens een eigen recept van. Zo ging het ook met deze maiskoekjes, corn fritters genoemd in het Engels. Maiskoekjes zijn op tal van manieren te maken. Zo kun je ervoor kiezen om er echt pannenkoekjes van te maken door de mais helemaal fijn te maken, maar je kunt het ook zo aanpakken zoals ik. En ik moet zeggen dat het recept zoals ik het heb gemaakt echt perfect is voor Fastfood Friday. Het is namelijk niet meer dan alle ingrediënten bij elkaar in een kom doen, er kleine burgertjes van maken en deze bakken. In totaal ben je ongeveer een kwartiertje bezig, top toch? Ik heb ervoor gekozen om de maiskoekjes te maken met cheddar en jalapeño. Ik ben dol op de pittige smaak van jalapeño en vind de gesmolten kaas in dit recept persoonlijk echt een must. Neemt niet weg dat je zelf eindeloos kunt variëren met dit recept. Kijk vooral naar wat jij lekker vindt en mik het bij de rest van de ingrediënten in de kom.

Ik heb de maiskoekjes gegeten als lunch, maar ze kunnen ook prima dienen als snack of je serveert ze met een frisse salade als avondeten.

Maiskoekjes met cheddar en jalapeno

5 van 1 stem

Maiskoekjes met jalapeño en cheddar

Porties12 stuks
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 13 minuten
Waar te bewaren afgedekt in de koelkast
Hoelang te bewaren 2-3 dagen

Benodigdheden

  • Ruime kom
  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 200 gr bloem
  • 1 blik mais - 300 gr / uitgelekt
  • 75 gr Cheddar - geraspt
  • 1 el jalapeño - fijngehakt
  • 2 eieren
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 10 gr verse bieslook - fijngesneden
  • snuf zout

Garnering:

  • crème fraîche
  • verse bieslook

Instructies

  • Verwarm een laagje zonnebloemolie in een koekenpan. Het hoeft geen diepe laag olie te zijn, maar zorg ervoor dat de hele bodem van de pan bedekt is. We gaan de maiskoekjes oppervlakkig frituren.
  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en schep dit goed om. Je krijgt een dik, stevig en licht plakkerig mengsel.
  • Maak je handen een beetje nat en vorm twaalf balletjes van de maismix. Druk ieder bolletje tot een klein burgertje en leg deze in de warme olie.
  • Bak de maiskoekjes 4 minuten aan weerszijden tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Serveer de maiskoekjes met crème fraîche en extra verse bieslook.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Maiskoekjes met cheddar en jalapeno

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close