Filodeegquiche met champignons

Ik weet het, het is zo afgezaagd als het maar kan maar ook ik begin het jaar graag iets gezonder dan dat ik het geëindigd ben. Kansloos natuurlijk want het nieuwe jaar bestaat voor mij altijd maar een week en dan val ik al terug in oude patronen. Vorig jaar lastte ik een OMF Detoxmaand in maar dit jaar doe ik lekker normaal. Ik ga gewoon op dezelfde tour verder en deel zowel guilty pleasures als healthy opties en reisartikelen. Het eerste recept van 2016 is een makkelijke, daar hebben we allemaal wel behoefte aan op 2 januari denk ik. Deze Filodeegquiche met champignons is iets gezonder dan de gangbare quiches maar alsnog heel lekker.

Wat heb je nodig? (1 taart van 24cm)

 • 5 blaadjes filodeeg (diepvries)
 • 300 gram champignons
 • 1 rode paprika
 • 1 grote ui
 • 100 gram hamblokjes
 • 5 eieren
 • 100 gram geraspte kaas
 • 1½ theelepel paprikapoeder
 • ½ theelepel knoflookpoeder
 • ½ theelepel cayennepeper
 • 2 theelepels gedroogde tijm
 • peper en zout

1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een springvorm in met een beetje olie.

2. Laat de blaadjes filodeeg ontdooien en smeer ze vervolgens in met olie. Dit zorgt ervoor dat ze niet breken en hierdoor worden ze ook mooi bruin in de oven. Drapeer de blaadjes filodeeg in de springvorm. Er mag best wat deeg over de randen van de vorm heen hangen.

3. Snipper de ui, snijd de champignons in plakjes en de paprika in blokjes.

4. Verhit een beetje olie in de koekenpan en bak hierin de ui tot deze zacht wordt. Voeg de champignons, paprika en hamblokjes toe en bak dit mee tot de champignons zacht worden.

5. Klop ondertussen vast de eieren los en voeg hier het paprikapoeder, knoflookpoeder, cayennepeper en peper en zout aan toe.

6. Schep het groentemengsel onderin de springvorm en schenk de geklopte eieren hieroverheen.

7. Verdeel de gedroogde tijm en geraspte kaas over de bovenkant van de quiche en vouw het filodeeg dat over de randen van de springvorm hing naar binnen.

8. Bak de filodeeg in het midden van de oven in 20 – 25 minuten gaar.

Filodeegquiche met champignons

Join the Conversation

 1. Marlotte says:

  Ah heerlijk dat je ook guilty pleasures deze maand deelt, een welkome afwisseling! Ziet er echt onwijs lekker uit deze quiche, ik ben dan ook echt dol op alles met filodeeg haha!

 2. Joyce - Lemonylifenl says:

  Ziet er erg lekker uit!

 3. betty hebinck says:

  gelukkig nieuwjaar sabiene goeiemorgen die filodeeg quiche taartje ziet er lekker uit fillodeeg is lekker maar toch wat moeilijker te maken omdat het gauw breekt mij lukt het niet zo met filo deeg maar ik ga deze toch proberen fijn weeekend groetjes je doet het goed ga zo door je bent een goede kokkin groetjes

 4. Marijke I easydailyfood says:

  Klinkt goed hoor! Maar bij mij gaat filodeeg altijd kapot zodra ik het uit de verpakking haal. Zo jammer. Ik denk dat ik en filodeeg gewoon niet samen gaat :)

 5. Laura - Dagelijkse hap says:

  Filodeeg quiches zijn zo lekker :D Je bent toch wel even bezig, maar het resultaat is altijd verrukkelijk!

 6. Daniëlle says:

  Dit lijkt mij heerlijk! Ik denk dat vriendlief het ook lekker gaat vinden dus dit komt zeker een keer op het menu!

 7. Net klaargemaakt en ook courgette toegevoegd. Het was zeer lekker. Bedankt!

  1. Sabine Author says:

   Wat leuk om te horen! En goede toevoeging ook, jammie.

 8. Elianne says:

  Dit ziet er heel lekker uit! Nu nog proberen om geen ruzie te krijgen met het filodeeg.. ;)

  1. Sabine Author says:

   Geloof mij: ik heb daar ook altijd ruzie mee ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close