Snelle zalmspiesjes

Mijn exuses lieve lezers, dit is weer zo’n artikel dat geschaard wordt onder de recepten, maar eigenlijk dat label niet mag dragen. Slechts drie ingrediënten heb je nodig voor deze snelle zalmspiesjes, maar ik garandeer je dat je hiermee echt iets lekkers op tafel tovert. Lekker voor bij een salade, noedels of gebakken rijst.

Wat heb je nodig? (4 stokjes)

  • 2 zalmfilets à 150 gram per stuk
  • sojasaus (less salt)
  • sesamzaadjes
  • 4 satéstokjes

1. Laat de satéstokjes een paar uur weken in koud water voordat je ermee aan de slag gaat, dit zorgt ervoor dat ze straks in de pan niet verbranden.

2. Snijd de zalm in blokjes en rijg deze aan de satéstokjes.

3. Verhit een beetje olie in een koekenpan en leg hier de zalmspiesjes in. Schenk er een beetje (ongeveer een eetlepel) sojasaus overheen en bestrooi met sesamzaadjes.

4. Bak de zalmspiesjes 2 minuten aan een kant en draai ze hierna om. Herhaal vervolgens stap drie.

5. Na vier minuten bakken zijn de zalmspiesjes gaar en klaar om geserveerd te worden.

Sneller kan niet toch?

snelle zalmspiesjes

Join the Conversation

  1. Erg simpel inderdaad, maar wel een heel goed idee! Ga ik zeker een keer maken!

  2. Ondanks dat het erg simpel is, lijkt het me toch heerlijk!

  3. Dat ziet er echt superlekker uit! Lijkt me een hele geschikte studentenmaaltijd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close