NIEUW: Tony’s Chocolonely limited editions

Chocoladepost krijgen is altijd goed, zeker wanneer het Tony’s Chocolonely limited editions betreft. Al een poosje wist ik dat ze eraan zaten te komen en toen eenmaal de smaken bekend werden gemaakt kon ik niet wachten om ze op de foto te zetten en te proberen. Omdat de nieuwe chocoladerepen vanaf vandaag verkrijgbaar zijn, maar helaas wel tijdelijk, wil ik ze gauw aan je laten zien zodat jij je slag nog kunt slaan. En doe dat alsjeblieft want ze zijn enorm lekker. De tijdelijk verkrijgbare repen bevatten bijzondere smaakcombinaties en waanzinnig lekkere, met zorg ingekochte ingrediënten. Goed nieuws overigens: de reep die het meest in de smaak valt zal opgenomen worden in het vaste assortiment. Dát willen we natuurlijk horen, al wordt het wel erg lastig kiezen welke smaak het moet gaan worden…

tony's chocolonely limited edition

tony's chocolonely limited edition

Tony’s Chocolonely
Tony’s Chocolonely is op weg naar 100% slaafvrije chocolade. Sinds 2005 wordt ervoor gestreden om ervoor te zorgen dat iedereen in de chocoladewereld krijgt waar hij recht op heeft. Daarom wordt er bij Tony’s gebruik gemaakt van Fairtrade cacao die rechtstreeks bij de boeren in Ghana en Ivoorkust worden gekocht. Hier wordt vervolgens de heerlijke chocolade van gemaakt. Dankzij de langetermijnrelatie die Tony’s Chocolonely met de boeren heeft, hebben de boeren meer zekerheid en kan de consument precies vertelt worden waar de chocolade vandaan komt. Door chocolade van Tony’s te kopen help je dus niet alleen jezelf met een verrukkelijk stukje chocolade, je helpt er ook nog eens boeren mee in Ghana en Ivoorkust.

Goed, de limited editions dus. Ze zijn vanaf vandaag exclusief verkrijgbaar bij Marqt, Wereldwinkels, Waar en kadoshops en verkrijgbaar in drie smaken: puur & meringue & kers, melk & koek & chilipeper en melk & kokos & amandel. Ik laat ze alle drie even aan je zien.

tony's chocolonely limited edition

Puur & meringue & kers
Zure kers in combinatie met meringue dat gemaakt is van vrije uitloop eieren, jum! Die meringue is echt een fijne toevoeging aan de chocolade. Heerlijk om af en toe zo’n knapperig/schuimig stukje te hebben dat dan weer goed samengaat met het pure van de chocolade. Heel eerlijk heb ik weinig geproefd van de kers, maar dit kan ook liggen aan het feit dat ik slechts een klein stukje heb geproefd en niet de hele reep in één keer heb verorberd. Zelf ben ik dol op pure chocolade en daar kan niemand gauw de plank mee misslaan, maar ik moet toch zeggen dat ik deze Tony’s met meringue toch wel een van de betere vond.

tony's chocolonely limited edition

Melk & koek & chilipeper
Melk, koek en chilipeper… een match made in heaven. Sowieso weten foodies dat chilipeper en chocola érg goed samengaan en dat bewijst deze reep maar weer. Het is mijn favoriet van de drie. De koek is heerlijk crunchy, ik vind koek met chocola altijd lekker en de chilipeper proef je naderhand. Grappig, want wanneer je een hap neemt merk je niets van de chilipeper maar wacht maar. Na een paar seconden komt ie door hoor. Op een subtiele wijze weliswaar, maar het geeft de chocolade iets heel speciaals. Leuk om de échte chocoladeliefhebber eens mee te verrassen, want dit effect verwacht je niet wanneer je de reep van de buitenkant ziet.

tony's chocolonely limited edition

Melk & kokos & amandel
De meest ‘normale’ reep is deze laatste met melk, kokos en amandel. De amandel is duidelijk aanwezig al is dit natuurlijk geen verrassende combinatie. We zien vaak chocolade met noten, veelal hazelnoten, en deze reep is daar geen uitzondering op. Van de kokos proefde ik weinig, maar wellicht dat dit ook een reep is waarvan je (veel) meer moet eten voordat je het effect proeft. Hoewel ik deze reep niet erg spannend vind, vind ik de chocolade wederom erg lekker. Het is wel een reep die ik mee zou nemen uit de winkel wanneer ik zin zou hebben in chocolade. Prima toevoeging aan het assortiment wat mij betreft, maar mocht je van jezelf slechts één reep mogen kiezen van de drie limited editions zou ik deze al eerste overslaan.

Om een lang verhaal kort te maken: Tony’s Chocolonely heeft met deze drie limited editions in ieder geval twee verrassende repen weten te maken. Vooral de melk & koek & chilipeper vind ik gewéldig en echt anders dan anders. Stiekem raad ik je toch aan om alle drie de repen te proberen voor zolang het kan. En vergeet dan na het proeven vooral niet te stemmen op de Facebookpagina, zo beslis jij mee over welke reep in het vaste assortiment komt. Drie keer raden voor welke ik kies…

De Tony’s Chocolonely limited editions zijn vanaf vandaag exclusief verkrijgbaar bij Marqt, Wereldwinkels, Waar en diverse kadoshops voor een adviesverkoopprijs van € 2,99 per reep.

Join the Conversation

 1. Annebelle says:

  Mij lijkt die met chilipeper het lekkerste!

  1. Denise says:

   Dat is ook degene die ik het eerst zou proberen, ben er erg benieuwd naar!

 2. Hester says:

  Zooo lekker! Prachtige foto’s ook weer!

 3. Lekker!!

 4. Maxime says:

  Ik heb vandaag die met kokos en met kers besteld, ben echt super benieuwd! Ik zat nog zo te twijfelen over de reep met chilipeper, maar ik durfde het toch niet haha.

 5. Birgit says:

  Ik wil alledrie de smaken zoooo graag hebben, maar ze zijn hier nergens te verkrijgen. Geen idee hoe ik er aan kan komen, balen zeg!

  1. Sabine Author says:

   Je kunt ze in de webshop van Tony’s Chocolonely ook bestellen! Dan weet je zeker dat je ze kunt proeven.

   1. Birgit says:

    Dankje! Ik had inderdaad later al gezien dat ze vanaf vrijdag te bestellen zijn in hun wegshop. Ben heel benieuwd! Ze lijken me alle 3 erg lekker.

 6. Anita says:

  Hmm ik vind de chocolade van Tony’s altijd zo lekker!

 7. Anmriej says:

  Zit nog steeds te twijfelen of ik ze ga bestellen.. Het water loopt me in de mond! Maar betaal je verzendkosten als je in die webshop bestelt?

 8. Roxanne says:

  Ik ben gek op puur chocolade, dus ik ben erg benieuwd naar de variant met kers en meringue

 9. Marita says:

  Chili in chocolade is zó lekker! In Duitsland en Oostenrijk hebben ze van Lindt ook pure chocolade met chili, heerlijk! Helaas in NL niet te vinden (naar mijn weten), dus ik maak zelf wel eens chocolade truffels met chili.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close