Pindakip uit de slowcooker

408

Jullie reageerden een aantal weken geleden zo enthousiast op het Slowcooker artikel dat ik heb besloten om ook Slowcooker only recepten te delen. De meeste gerechten die voorbij komen kun je ook gewoon in een normale pan maken, maar een aantal – waaronder deze – zijn gewoon veel lekkerder wanneer het lang de tijd heeft om te garen. Vandaag deel ik een recept voor Pindakip met jullie. Er is bijna niemand die satésaus niet lekker vindt maar het is ook wel leuk om er een keer iets anders mee te doen. Dit gerecht draagt de hele smaak van satésaus met zich mee, maar blinkt ook nog uit in diverse andere smaken. Een heerlijk gerecht om op tafel te zetten op gure dagen en dankzij de heilige slowcooker enorm makkelijk om te maken.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 250 gram kipfilet
  • 1 paprika (kleur naar wens)
  • 1 ui
  • 30 gram pindakaas met stukjes noot
  • 20 gram sojasaus
  • ½ theelepel komijn
  • ½ theelepel koriander
  • ½ theelepel vissaus
  • 80 milliliter kippenbouillon
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 60 gram noedels
  • lente-ui
  • gefrituurde uitjes
  • gedroogde chilivlokken
  • taugé

1. Laat de kipfilet heel maar snijd de paprika en de ui in blokjes.

2. Roer de pindakaas samen met de sojasaus, kippenbouillon, komijn, koriander en de vissaus in een kommetje los.

3. Leg de kipfilets onderin de slowcooker en doe hier de paprika en de ui bij. Voeg hieraan de marinade die je zojuist hebt gemaakt toe.

4. Draai de slowcooker op high en laat de kip in vier uur gaar worden.

5. Haal een kwartier van te voren de kip uit de slowcooker en pluis deze met behulp van twee vorken. Doe de kip vervolgens weer terug en voeg ook de crème fraîche toe. Roer even goed door tot de saus lekker romig wordt.

6. Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

7. Serveer de pindakip op de gekookte noedels en top af met verse lente-ui, gefrituurde uitjes, gedroogde chilivlokken en taugé.

Pindakip

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Join the Conversation

  1. Klinkt echt onwijs lekker! Ik houuuu van pindakaas haha. Jammer genoeg heb ik geen slowcooker anders had ik dit morgen gemaakt!

  2. Ik wil zo graag een slowcooker hebben! Bij mijn vriend thuis eten ze het wel eens, zooo lekker!!

  3. Dit lijkt me zo lekker! helaas geen slowcooker hier.

  4. Ziet er heel lekker uit!

  5. Birgit says:

    Lijkt me heerlijk. Ik heb toch besloten geen slowcooker aan te schaffen, die zou na een paar keer gebruiken toch weer op zolder te staan stofhappen, en dat zou jammer zijn. En om zo’n gerecht nu uren op het vuur te laten pruttelen vind ik ook niet ideaal, dus helaas mot ik al di lekkere recepten aan voorbij laten gaan.

  6. Ha fijn, een slowcooker recept! Ik heb sinds de zomer een slowcooker en ben er erg blij mee, ik heb er al menige curry mee gemaakt en ook de verse goulash en stoofvlees doen het super in de slowcooker. Niet lekkerders dan uit je werk thuis te komen in een heerlijk geurend huis waar een lekkere stoofpot op je staat te wachten! :-)

  7. Ik heb gesmuld! Heb er mijn eigen draai aan gegeven. Omdat ik niet alles in huis had. Maar de basis was hetzelfde. Keep ‘m coming die recepten!

    1. Lekkeeeeer! Leuk dat je er een eigen draai aan hebt gegeven!

  8. Conchita says:

    Ik heb dit vandaag gemaakt en het was heerlijk! Het is helemaal opgegaan ☺️

  9. Amanda says:

    Klinkt echt heerlijk en wil het graag proberen. Stel dat ik een groentepakketje wilt toevoegen, hoe lang voor het eind doe ik die er dan bij?

    1. Ik zou dat een uur – anderhalf voor het eind erbij doen.

  10. Anne-lise says:

    Welke sojasaus heb je hier voor gebruikt?

    1. Ik gebruik altijd zoute sojasaus met minder zout.

  11. Petra says:

    Zou je dit gerecht ook een dag van te voren kunnen maken af word het dan klonterig?

    1. Zou ik persoonlijk niet doen, kip wordt al gauw droog als je het een dag later nog een keer moet opwarmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close