Lichtpittige bloemkoolstamppot met gekruide kipfilet

346

Gesponsord – Bloemkool, ongetwijfeld een van mijn favoriete groenten want je kunt er zóveel mee. Lekkere puree van maken, roosteren, grillen, bakken of zoals ik nu heb gedaan: er een stamppotje mee maken. Bloemkoolstamppot is een hele makkelijke manier om kinderen (meer) groenten te laten eten want het lijkt eigenlijk net op aardappelpuree. Je merkt nauwelijks dat er bloemkool in zit. Om de stamppot iets spannender en kleurrijker te maken gebruikte ik paprika en cayennepeper maar serveerde ik er ook een gekruide kipfilet bij. Deze kipfilet bakte ik met behulp van MAGGI Mals & Kruidig Zongerijpte tomaat. Een heel fijn product want je legt de nog rauwe kipfilet in het velletje gekruid papier en bakt de kip vervolgens zonder vetstof in de koekenpan gaar. Resultaat? Een super sappig kipfiletje die goed is gekruid. Kijk je mee naar mijn recept voor bloemkoolstamppot met gekruide kipfilet?

Wat heb je nodig? (4 personen)

Voor de stamppot:

  • 800 gram aardappelen
  • 400 gram bloemkool
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 75 milliliter melk melk
  • klontje boter
  • 1 theelepel cayennepeper
  • peper en zout

Voor de kip:

1. Schil en snijd de aardappelen in grove stukken. Kook de aardappelen samen met de bloemkool in 20 – 25 minuten zacht. Giet vervolgens af.

2. Snijd ondertussen de paprika in blokjes, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Bak deze in een beetje olie in een koekenpan zacht.

3. Vouw om iedere kipfilet een blaadje MAGGI Mals en Kruidig Zongerijpte tomaat en bak de kip volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

4. Stamp de aardappelen en de bloemkool fijn.

5. Verwarm de melk samen met de boter in een pannetje tot de boter gesmolten is. Voeg dit samen met de cayennepeper, peper en zout aan de aardappelen en bloemkool toe. Roer goed door tot een smeuïge puree.

6. Schep de gebakken paprika, ui en knoflook door de stamppot.

7. Snijd de kipfilets in plakjes en serveer de lichtpittige bloemkoolstamppot met de kip.

Lichtpittige bloemkoolstamppot met gekruide kipfilet

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door MAGGI

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Join the Conversation

  1. Wat een leuk idee zo’n bloemkoolstamppot, ga me er binnenkort eens aan wagen!

  2. Hmm misschien moet ik bloemkool nog een kans geven…

  3. Lijkt me heerlijk. Van de week voor het eerst puree van aardappel en knolselderij gemaakt, ook erg lekker ;)

  4. Bloemkoolstampot heb ik nog nooit gemaakt! Vaak eten we het als soep, maar nooit zo. Waarom niet eens proberen?? :D

  5. Wij koken bijna nooit met bloemkool dus dit is een goeie reminder! Lijkt me erg lekker met de kip erbij, ik zou dan wel voor kippendij gaan denk ik!

  6. We hebben dit deze week gegeten. We zijn beiden niet zo’n fan van bloemkool maar op deze manier is het erg lekker. De kip was door het kruiden ook erg lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close