Gnocchi ovenschotel

1.6K

Met het schaamrood op mijn wangen moeten ik bekennen dat ik tot voor kort nog nooit gnocchi had gegeten, laat staan gemaakt. Ik heb me altijd al afgevraagd hoe deze deegballetjes van aardappel zouden smaken en aangezien ik verknocht ben aan pasta, kon het dan ook niet lang meer duren voordat ik met gnocchi aan de slag ging. Ik speelde het op safe en voegde er bekende smaken aan toe, wat uiteindelijk resulteerde in de onderstaande gnocchi ovenschotel. Een geslaagd experiment en een goede eerste kennismaking met deze pastasoort.

gnocchi ovenschotel

Wat heb je nodig? (2-3 personen)

  • 300 gram gnocchi
  • 300 – 400 gram extra mager rundergehakt
  • 1 ei
  • paneermeel
  • Italiaanse kruiden
  • een blik tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • chilipoeder naar smaak
  • 1 bol mozzarella
  • verse basilicum
  • peper en zout

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Begin vervolgens met het maken van de gehaktballetjes aangezien dit het meeste tijd nodig heeft. Meng het gehakt met één ei, de paneermeel, Italiaanse kruiden en wat peper en zout goed door elkaar en rol er kleine balletjes van.

3. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom tot ze mooi bruin kleuren. Bak ze niet helemaal gaar, ze moeten immers de oven nog in waar ze ook nog tijd krijgen om verder te garen.

4. Kook de gnocchi zoals staat aangegeven op de verpakking in licht gezouten water. Zodra de gnocchi boven komt drijven is het gaar.

5. Fruit de knoflook en ui in een pan in een beetje olijfolie. Zodra de ui glazig is voeg je de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met chilipoeder en verwarm ongeveer 1 – 2 minuten. Breng op smaak met wat verse basilicum.

6. Giet de gnocchi af en roer deze door de tomatensaus en doe de gnocchi in een ovenschaal.

7. Verdeel de gehaktballetjes tussen de gnocchi.

8. Breek de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de ovenschotel.

9. Zet de ovenschotel in het midden van de oven en bak 10 – 15 minuten totdat de saus begint te bubbelen en de mozzarella goed gesmolten is. Garneer de ovenschotel met wat verse blaadjes basilicum en serveer met een salade of een knapperig stok-/ciabatta brood.

Zoals ik al zei vond ik deze gnocchi ovenschotel een perfecte eerste kennismaking met gnocchi. Het zoete van de tomaten en het pittige van de chilipoeder gaan erg goed samen en de gehaktballetjes voegen een fijne bite aan het gerecht toe. Deze ovenschotel gaat hier zeker vaker op tafel staan.

gnocchi ovenschotel

gnocchi ovenschotel

gnocchi ovenschotel

gnocchi ovenschotel

Join the Conversation

  1. Ik had het eerder ook nog nooit gegeten hoor, geloof anderhalf jaar terug voor het eerst. Terwijl het me altijd erg lekker leek! Heb ze ook wel eens zelf gemaakt ondertussen :)

  2. Ik heb het ook al wel eens in de winkel zien staan, maar nog nooit gegeten. Dit lijkt me wel erg lekker!

  3. Tessa says:

    Ja gnocchi is heerlijk! Ik maak het vaak in een ovenschotel met veel gegrilde groente en.knoflook. Vind je brood, kaas en aardappel(pasta) samen trouwens niet een beetje much voor een maaltijd?

    1. Zoals Honeybird al zegt valt het inderdaad reuze mee. De hoeveelheid gnocchi die je voor één persoon afweegt is niet erg veel en hierdoor prima aan te vullen met een paar stukjes stokbrood. Daarnaast is één bol mozzarella verdeeld over een hele schotel ook niet erg veel.

  4. Ziet er goed uit :)
    @Tessa; valt op zich wel mee, als je kijkt naar de hoeveelheden en het aantal personen. 100 gr gnocchi pp is best weinig, dus brood is een prima aanvulling.

  5. Anneke says:

    Kun je gnocchi gewoon in de supermarkt kopen? Heb er nooit opgelet (en dus ook nog nooit gemaakt), maar het ziet er lekker uit!

    1. Ja, klopt! Je kunt het vinden bij de pasta.

  6. Heb ook nog nooit gnocchi gegeten, maar ben wel heel benieuwd! Moet er toch maar eens aan geloven denk ik, dit ziet er erg lekker uit :)

  7. Oh, wat ziet dit er heerlijk uit!!!!

  8. Ziet er heerlijk uit! Binnenkort maar een uitproberen :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close