Must see movie: Julie & Julia

De Foodbloggers Facebookpagina zorgt naast een hoop gezelligheid ook voor een hele hoop tips, ideeën en inspiratie. Zowel op het gebied van recepten als op het gebied van andere culinaire snuisterijen is deze Facebookpagina de perfecte uitlaatklep voor iedere culi.

Menig foodie zal niet onbekend zijn met de film Julie & Julia. Deze culifilm is al meerdere malen uitgezonden op televisie en toch mistte ik hem iedere keer weer. Op de Foodbloggers Facebookpagina herinnerde een topic mij ineens aan deze film en aangezien ik toch een dagje thuis was, besloot ik deze film maar aan te zetten. Julie & Julia is een must see movie voor iedere foodie en daarom besteed ik er graag een artikel aan.

Julie & Julia

Praktische informatie
Jaartal van productie: 2009
Tijdsduur: 123 minuten
Hoofdrolspelers: Meryl Streep en Amy Adams
Genre: Biografie, romantiek, drama

Het verhaal
Julie Powells is haar saaie leventje zat en gaat op zoek naar een uitdaging. Deze uitdaging vind ze in het kookboek Mastering the Art of French Cooking van televisiechef Julia Child. Ze besluit alle recepten uit het boek na te maken en te publiceren op haar blog. De film is een samenvoeging van de start van Julia Child’s culinaire carrière in Parijs aan Le Cordon Bleu en de weg die ze aflegt tijdens het maken van haar eigen kookboek, en het kookavontuur dat Julie Powells meemaakt in New York terwijl ze alle recepten uit het kookboek van Julia Child na maakt.

Julie & Julia

Waarom moet je hem zien?
Vooral als foodblogger is deze film een verademing om naar te kijken vanwege het feit dat één van de hoofdpersonen een foodblog start. Als foodblogger zijnde herken je veel in deze film en het zet je aan tot ideeën en inspiratie. Naast een lekkere wegkijk-film is het dus ook nog eens erg handig.

Ben je geen foodblogger maar wel een echte foodie dan zou je deze film als nog moeten zien. De lekkerste gerechten komen voorbij alsmede herkenbare blunders in de keuken. En zeg nou zelf, een film die volledig draait om koken en lekker eten… wie wil dat nou niet?

Wat ik er leuk aan vond
Een culinaire film kan bij mij de plank eigenlijk niet misslaan en 123 minuten lang heb ik genoten van deze film. Heerlijk om iemand (al is het in dit geval geacteerd) gepassioneerd met eten bezig te zien, iemand een foodblog zien starten en iemand ook daadwerkelijk succesvol te zien worden door middel van een foodblog. Het kan en dat is voor mij een goede drijfveer om lekker door te gaan met hetgeen dat ik leuk vind: koken, culinair schrijven en dingen delen.

Julie & Julia

Wat ik er minder leuk aan vond
Laat ik voorop stellen dat Meryl Streep een fantastische actrice is, maar ik vond het accent dat ze aannam in deze film verschrikkelijk. Jammer, want voor mij zorgde dit voor een hoge ergernisfactor. Ik heb vernomen dat ze Julia Child geweldig heeft neergezet en goed heeft nagedaan, maar ik vond dit toch wel erg nep en overdreven. Overigens is dit ook het enige minpuntje dat ik kon vinden aan deze film, iedere culifanaat zou Julie & Julia gewoon moeten zien.

Julie & Julia is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal en dat betekent dat de foodblog van Julie Powell dus ook echt bestaat. Je vindt haar blog hier. Helaas start de blog bij het verhaal dat ze klaar is met het schrijven van het boek Julie & Julia (ja, de film is gebaseerd op een boek) en zijn haar daadwerkelijke recepten nergens meer terug te vinden. Jammer, die had ik namelijk graag willen zien! Gelukkig zijn er een aantal websites die de recepten uit de film hebben gepubliceerd. Een daarvan is de website Delish, het artikel over de recepten van Julie & Julia vind je hier.

Heb jij Julie & Julia al gezien en heb je wellicht nog tips voor andere culifilms?

Join the Conversation

 1. Ik ben het helemaal met je eens: een heerlijke film, dit :) Ik kreeg meteen zin om iets te gaan koken, wat dan ook. Perfect dus, toch!

 2. Die film is zoooo leuk!

 3. Francisca says:

  Erg mooie film inderdaad! Sinds ik wat meer heb gelezen over de echte Julie vind ik het alleen niets meer, zeker niet als je haar boek leest. Het wordt een stuk normaler dat de echte Julia haar niet wilde ontmoeten.

 4. Lisanne says:

  Dit is een hele leuke film idd. Heb hem een tijdje geleden op TV gezien.

 5. Ik heb deze film eens gezien, maar hij viel me tegen omdat ik dacht dat ik een andere film zat te kijken en dus verbaasd was toen de film af was en de acteurs en actrices en het verhaal helemaal niet overeenkwam met wat ik had gelezen hahaha heel dom. Misschien eens een tweede kans geven :)

 6. ladyNadine says:

  Deze film wil ik graag een keer zien! :)

 7. Marije says:

  Oh wat hou ik van deze film! Ik heb hem inmiddels al drie keer gezien, dus wat mij betreft is het dus ook een echte aanrader!

 8. Hester says:

  Ik zou ‘m graag willen zien, koken + bloggen is altijd goed!

 9. One of my favorites!!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close