Gewokte spinazie

2.1K

Spinazie is een groente die ik niet heel vaak eet. Waarom weet ik eigenlijk niet.. het is gezond voor je aangezien het bomvol ijzer en vitaminen zit en daarnaast is het ook erg makkelijk om mee te werken. Vroeger at ik het vrij regelmatig, maar wel altijd altijd uit de diepvries. Op zich niets mis mee, maar verse bladspinazie is zo op zijn tijd ook wel welkom. Met spinazie kun je alle kanten op en vandaag laat ik je zien hoe je gewokte spinazie klaarmaakt. Je kunt het overal voor gebruiken en dankzij de ui en knoflook krijgt de spinazie op deze manier een lekkere smaak.

gewokte spinazie

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 1 kg verse bladspinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • olijfolie
  • peper en zout

Van spinazie heb je altijd véél nodig. Het is de een van de weinig groente die ontzettend slinken zodra het in contact komt met warmte. Zo’n kilo spinazie lijkt in eerste instantie dus ontzettend veel, maar neem van mij aan dat hier niet veel van over blijft.

1. Was de spinazie en verwijder eventuele harde steeltjes en nerven van de bladeren. Maak de spinazie goed droog. Hier kun je bijvoorbeeld een slacentrifuge voor gebruiken, maar droogdeppen met een theedoek gaat ook prima.

2. Hak de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit ondertussen vast een wok.

3. Doe de olie zodra de wok heet is in de pan en fruit hierin de knoflook en de ui tot de geuren goed vrij komen.

4. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en wok tot de spinazie is geslonken. Breng tussentijds steeds op smaak met peper en zout, hier hoef je niet zuinig mee te zijn.

Mocht je het lekker vinden dan kun je tijdens het wokken ook nog kerriepoeder aan de spinazie toevoegen. Ook is het erg lekker om op het laatst geroosterde pijnboompitjes toe te voegen. Of besprenkel de spinazie met een beetje citroensap.

gewokte spinazie

Join the Conversation

  1. Spinazie uit het vriesvak vind ik niet erg lekker maar verse spinazie wel! Oké, de smaak is hetzelfde, maar het gaat mij volgens mij meer om het idee. Met knoflook, ui en wij doen vaak ook nog wat champignons is het altijd erg lekker!

    1. jan berends says:

      heerlijk met knoflook ui en paprika en reepjes varkensvlees met ketjap

  2. Ik at altijd diepvries tot ik bij Italiaanse kookles dit leerde maken. En het staat in 5 minuten van koelkast op bord. (ik doe niet aan nerven of harde steeltjes zoeken). Gewon bij de lunch op geroosterd brood (wordt nat-zacht) met een spiegel-eitje. Mmmmm

  3. Ik vind verse ook veel lekkerder dan diepvries! Eet het graag met pasta, kip of zalm, een uitje en boursin cuisine!

  4. Kelsey says:

    Nog een tip:

    spinazie wokken met lekker wat peper er doorheen. Als laatste zongedroogde tomaten in reepjes snijden en kort meewokken. Dit mengsel in een los schaaltje doen. Ondertussen pijnboompitjes roosteren.
    Verkruimel geitenkaas over de spinaze, doe de pijnboompitjes er doorheen en schep dit door elkaar… Eet smakelijk!!!!

    1. Misschien moet jij ook een foodblog beginnnen? Je geeft bijna alleen maar tips onder mijn artikelen haha.

  5. Net gemaakt, met een scheutje citroensap en walnoten i.p.v. pijnboompitten en een gekookt eitje erbij. Lekker!

    1. jan berends says:

      heerlijk met knoflook ui en paprika en reepjes varkensvlees met ketjap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close