Capresesalade met balsamicokip

261

YES! We zitten weer in de ‘salademaanden’. De afgelopen weken hebben wij in ieder geval al flink wat salades gegeten en een van onze favorieten was deze Capresesalade met balsamicokip. Ik kwam het recept voor deze salade tegen op de foodblog Cafe Delites en besloot hem zelf nog wat aan te kleden met Italiaanse croutons. Die croutons zijn onze stiekeme guilty pleasure geworden en eigenlijk maak ik ze tegenwoordig standaard bij iedere salade. Ze voegen zóveel smaak en textuur toe, heerlijk. De winnaar in deze salade is ongetwijfeld de balsamicokip, gemaakt met kippendijen wat zorgt voor een heerlijk malse textuur. Een grote kom van deze maaltijdsalade is perfect op zonnige zomerdagen waarop je het liefst zo min mogelijk in de keuken staat. Bij ons gaat hij komende zomer sowieso nog een paar keer op tafel komen. Ook tijdens de barbecue waarschijnlijk.

Capresesalade met balsamicokip

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Capresesalade met balsamicokip

3 van 2 stemmen

Capresesalade met balsamicokip

Porties2 personen

Ingrediënten

Voor de dressing/marinade

  • 4 el balsamico-azijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl donkerbruine basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • peper en zout

Voor de salade:

  • 2 kleine kropjes Romaine sla in reepjes
  • 4 kippendijfilets zonder bot
  • 1 handvol cherrytomaatjes gehalveerd
  • 1 avocado in plakjes
  • 150 gr mozzarella bolletjes gehalveerd
  • 150 gr oud stokbrood in stukjes
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • olijfolie
  • peper en zout
  • verse basilicum

Instructies

  • Roer alle ingrediënten voor de dressing/marinade goed door elkaar. Schenk de helft van de marinade bij de kippendijen en wrijf deze goed in.
  • Bak de kippendijen in een koekenpan gaar en snijd ze daarna in reepjes.
  • Leg de romaine sla in diepe kommen en verdeel hier de cherrytomaatjes, avocado, mozzarellabolletjes en balsamicokip overheen.
  • Schep de olijfolie, peper, zout en Italiaanse kruiden om met de stukjes stokbrood. Bak de croutons kort in een koekenpan tot ze van de buitenkant bruin en licht knapperig zijn maar van binnen nog zacht.
  • Verdeel de Italiaanse croutons over de salade. Schenk de rest van de balsamicodressing over de salade en verdeel verse basilicum naar smaak over de salade.
  • Serveer de salade direct.

Join the Conversation

  1. Dat ziet er goed uit en wat een lekker snelle manier om croutons te maken!

  2. Oh wat ziet dit er goed uit! Caprese salade is mijn favoriet, maar als je het zo aankleedt met kip heb je een nog beter vullende salade. Ga het gerechtje gelijk opslaan! Malou x

  3. Oh dit lijkt me echt heerlijk! Dit gaat komende week op ons menu!

  4. Hmmm, heerlijk!
    Salades zijn echt zo lekker met deze dagen jammie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close