Portobello’s kun je op vele manieren gebruiken voor een gerecht en hoewel ik ze héél soms koop om ze kleingesneden door een pasta heen te gooien, haal ik ze voornamelijk in huis om ze te vullen. De vorm is er perfect voor. Eerder vulde ik ze voor OMF als eens met mac&cheese, en met bacon en oude kaas. Vandaag wederom eentje met kaas (blijft gewoon een goede combi), maar ook met basilicum en tomaatjes. Beter bekend als de caprese combinatie. Een zomerse variant als je het mij vraagt, én eentje die ook prima op de barbecue klaargemaakt kan worden.
Caprese Portobello's
Ingrediënten
- 4 portobello's
- 15 gram basilicum fijngehakt
- 5 el olijfolie
- 1 teen knoflook geraspt
- 1 bol buffelmozzarella in plakken
- een handje Parmezaanse kaas
- 8 cherrytomaatjes gehalveerd
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Als je oven een stand heeft met grillstand vanaf de bovenkant, zet deze dan aan.
- Borstel de portobello's schoon en haal de steel eruit.
- Meng de basilicum met de olijfolie en knoflook en smeer met een kwastje de portobello's ermee in. Buitenkant en binnenkant.
- Verdeel de plakken mozzarella en de helft van de vlokken Parmezaan over de portobello's.
- Verdeel de gehalveerde tomaatjes over de portobello's en daarna de laatste vlokken Parmezaan. Schuif in de oven voor 10 minuten. Klaar wanneer de kazen goed gesmolten zijn en de tomaatjes en portobello's geroosterd.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.