Abrikozenkoek

116

Ik kocht eigenlijk nooit zo snel abrikozen en dat is eigenlijk best gek als je gedroogde abrikozen of abrikozenjam heel erg lekker vind. Dus ik nam ze deze keer eens wél mee van de markt en had bedacht er iets met koek van te maken, een lekker tussendoortje voor de komende week. De bodem van deze abrikozenkoek is het meeste werk (wat de blender voor je uitvoert) en dat is zelfs zo gedaan. Dus dit is weer een lekkere snelle en ook verantwoorde snack!

Wat heb je nodig? (voor ong. 12 blokjes)

  •  8-10 zoete abrikozen
  • 100 gram volle, zoete dadels
  • 150 gram havermout
  • 50 gram walnoten
  • 6 eetlepels honing
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels water

1. Verwarm de oven voor op 200 graden

1. Doe de dadels met de havermout, walnoten, honing, kaneel, vanille extract en het water in de blender en maal het geheel tot een redelijk gladde massa en stort dit in een met bakpapier beklede vierkante of rechthoekige bakvorm.

2. Zorg dat het geheel gelijkmatig is verdeeld en strijk het glad met je handen of een vochtige lepel.

3. Snijd de abrikozen doormidden en verwijder de pit. Druk nu met een lepel kuiltjes in de bodem en duw er een halve abrikoos in. Herhaal dit tot de bodem gevuld is.

4. Sprenkel een beetje honing over het taartje en zet in de oven voor 25 minuten.

5. Als het taartje klaar is snijd je het in vierkante stukken en sprenkel je er nog wat honing naar wens over.

Invriezen kan!

 

OMF_Vivian_Abrikozenkoek

Join the Conversation

  1. Klinkt ontzettend lekker en ziet er ook nog eens super mooi uit. Erg leuk!

  2. Dat ziet er lekker zomers uit! Goed idee!

  3. Oh deze koekjes lijken me echt super lekker! Leuk idee met die abrikozen.

  4. Britt says:

    Lijkt me heerlijk! Kunnen de walnoten ook door iets anders worden vervangen in verband met een notenallergie?

    1. Hoi Britt,

      Dan kun je 200 gram havermout pakken en laat je de noten weg.

  5. Danny says:

    Staat nu in de oven…ben heel benieuwd. :-)

  6. Net gemaakt en hij is super lekker! Had alleen de helft van de walnoten er later in stukjes door gedaan zodat je daar nog een beetje de bite van hebt. Leuk receptje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close