Nasi Goreng van bloemkoolrijst

1.6K

Als je Viv haar eetoverzichten leest weet je dat ze dol is op bloemkool- of broccoli-rijst. Bij Tim en mij thuis is dat net even iets anders. We gebruiken het niet heel veel en zeker niet als vervanger voor couscous of gewone rijst. We proeven dan toch nét even iets teveel de smaak van bloemkool en heel dol zijn we daar niet op. Althans, niet in vermalen vorm. In het recept dat ik vandaag met je ga delen is dat een heel ander verhaal. Ik maakte Nasi Goreng van bloemkoolrijst en door toevoeging van tal van andere smaken, proef je de bloemkool totaal niet meer waardoor dit gerecht zelfs voor bloemkool’haters’ te eten is. Omdat dit gerecht in no-time op tafel staat is het bij uitstek geschikt voor een doordeweekse dag en omdat er al zoveel groenten in het gerecht zitten, hoef je er ook niet per se nog iets bij te serveren.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Nasi Goreng van bloemkoolrijst

Nasi Goreng van bloemkoolrijst

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Nasi Goreng van bloemkoolrijst

3.84 van 12 stemmen

Nasi Goreng van bloemkoolrijst

Porties4 personen

Ingrediënten

  • 1/2 tl gemberpasta - of 1cm fijngehakte gember
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 100 gr hamblokjes
  • 400 gr Chinese wokgroenten
  • 1/2 tl trassi (garnalenpasta)
  • 1 maggi blokje
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el zoute sojasaus
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 100 gr taugé
  • 4 eieren

Instructies

  • Verhit een beetje olie in een wok- of grote koekenpan. Fruit hierin de knoflook en gember aan tot het goed begint te geuren.
  • Doe de hamblokjes samen met de Chinese wokgroenten en de trassi in de pan en wok dit tot de groenten zachter worden.
  • Verkruimel het maggi blokje en voeg 1 el ketjap manis en 1 el zoute sojasaus toe. Schep het geheel goed om en laat even pruttelen.
  • Doe dan de bloemkoolrijst in de pan, samen met de rest van de ketjap en sojasaus. Voeg ook de taugé toe en bak het geheel al omscheppend een minuut of 5.
  • Kluts de eieren en maak een 'gat' in het midden van de nasi. Schenk hier de geklutste eieren in en laat deze deels stollen voordat je de eieren door de rest van het gerecht schept.
  • Bak de Nasi Goreng nog even goed door tot het meeste vocht uit de pan is verdwenen en serveer de nasi vervolgens direct.

Join the Conversation

  1. Janneke says:

    Vanavond dit gerecht gegeten, maar helaas vonden we het allebei echt niet lekker.
    Helaas, volgende keer beter!

  2. Neen, ik vond dit recept niet echt zo lekker. Vooral erg zout en smaakmakers.
    Ik ben het niet eens met de manier waarop de bloemkoolrijst wordt toegevoegd aan.
    Als je van de bloemkoolrijst in een aparte pan rijst maakt. Dus een soort van bakken in olie, daar kruiden, zoals knoflook enz doet, blijft er weinig van de bloemkoolsmaak over. Ook hoef je die niet weg te werken met soja saus en trassi. Zo ongezond en zout.
    Dan maak je in een andetre pan de restvoor de nasi: groenten, knoflook , gember enz.
    Op het laatste alles bij elkaar.
    Heerlijk, je proeft geen bloemkool op die manier en is veel gezonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close