Kipkerrie flapjes

Soms maak ik van die recepten en dan denk ik: tja, wat moet ik hier nou voor inleiding bij maken? Sommige recepten hebben namelijk geen heel relaas nodig. Geen verhaal, geen motivatie, gewoon helemaal niets. Omdat het ‘gewoon’ lekker is. Omdat ik ‘gewoon’ zin had om het te maken. Dat is ook een beetje het geval met deze kipkerrie flapjes. Flapjes, wat een raar woord eigenlijk. Ik plande dit recept in om te filmen omdat ik simpelweg zin had in een warm hapje. Daar ben ik namelijk gek op. Zet een schaal van deze hapjes voor me en ik laat een stuk taart met liefde staan. Het leuke aan deze flapjes is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Maak ze met feta en spinazie of maak kipsaté en vouw dit vervolgens in het filodeeg. Kan allemaal; de bereidingswijze wordt er niet anders van.

Wel wil ik je een tip meegeven voor het filodeeg. Heb ik al veel vaker gedaan maar ik kan het niet vaak genoeg zeggen: koop je filodeeg in een Turkse supermarkt. Hier wordt het dikwijls verkocht onder de naam Yufka en geloof mij: werkt vele malen fijner en makkelijker dan het filodeeg dat bij de Appie in de vriezer ligt. Ik had altijd een haat-liefdeverhouding met filodeeg maar sinds ik altijd kies voor ‘vers’ deeg en de vriezer laat voor wat hij is, word ik beetje bij beetje meer gek op dit deeg. Filodeeg dat niet in de vriezer ligt is namelijk een stuk steviger en daardoor makkelijker in gebruik. Het scheurt veel minder snel en dat zorgt, in ieder geval bij mij, voor véél minder irritatie in de keuken.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Kipkerrie flapjes

Kipkerrie flapjes

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Kipkerrie flapjes

5 van 2 stemmen

Kipkerrie flapjes

Porties30 stuks

Ingrediënten

  • 6 grote vellen filodeeg
  • 300 gr kipfilet
  • 100 gr doperwtjes - diepvries
  • 2 bosuitjes - in ringen
  • 100 gr crème fraiche
  • 1 el kerriepoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/4 tl cayennepeper
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Breng een ruime pan met water aan de kook en leg hier de kipfilet in. Kook de kipfilet vervolgens op laag vuur in 20-25 minuten helemaal gaar.
  • Kook de doperwtjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet ze daarna af.
  • Roer de bosuitjes samen met crème fraîche, kerriepoeder, kurkuma en cayennepeper tot een sausje.
  • Snijd de grote vellen filodeeg in banen van ongeveer 5 centimeter breed.
  • Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C.
  • Pluis de gaargekookte kipfilet met behulp van twee vorken uit elkaar. Voeg hier het kerriesausje en de doperwtjes aan toe en schep het geheel goed om.
  • Leg een strook filodeeg voor je en smeer het deeg in met zonnebloemolie.
  • Schep 1 theelepel van de kipvulling op het deeg. Vouw het deeg vervolgens in een driehoekje (zie de video voor instructies) en leg deze op de bakplaat. Herhaal dit tot de vulling en het filodeeg op is.
  • Bak de kipkerrie flapjes 15-20 minuten in het midden van de oven tot het deeg knapperig en goudbruin gekleurd is.
  • Serveer direct.

Join the Conversation

  1. Selina says:

    Kan je deze hapjes ook invriezen? Zo ja, voor of na het afbakken?

    1. Sabine Author says:

      Ja hoor, ik zou ze voor het afbakken invriezen.

  2. Myrna van Otterloo says:

    Moet het zonnebloemolie zijn of mag het ook met olijfolie?

    1. Sabine Author says:

      Olijfolie kan ik dit geval ook prima :)

  3. Patricia says:

    Kan ik de hapjes een dag van tevoren maken en zo ja: hoe kan ik ze dan het beste bewaren?

    1. Sabine Author says:

      Dit soort hapjes kun je altijd heel goed maken en dan invriezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close