Fastfood Friday: Kraamweek cheesecakes met muisjes

257

Kraamsnack nummer twee voor deze week en hoe kan het ook anders, ik moest en zou cheesecake voorbij laten komen deze week! In plaats van beschuit met muisjes zijn deze mini cheesecake hartstikke leuk om te serveren aan het kraambezoek. En nu zul je misschien denken: hallo, wie gaat er nou cheesecake bakken in de kraamweek? Nou, niemand gok ik – zelfs ik niet nee – maar dat is juist het fijne aan deze cheesecakes: die kun je van tevoren al klaarmaken! Vries de kraamweek cheesecakes gewoon in en haal ze 24 uur voor het serveren uit de vriezer en laat ze ontdooien in de koelkast. Decoreer ze op het laatste moment met gekleurde muisjes en klaar zijn de kraamweek cheesecakes met muisjes, nog minder moeite dan het smeren van beschuit met muisjes! Om het verschil tussen de cheesecakes niet alleen duidelijk te laten zijn aan de hand van de gekleurde muisjes, koos ik ervoor om de roze cheesecakes met frambozen te vullen en de blauwe met blauwe bessen. Maar voel je uiteraard vrij om jouw favoriete cheesecake om te bouwen tot mini variant!

Helemaal makkelijk doen? Deze mini cheesecakes kun je ook heel goed maken met de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen. Deze zijn verkrijgbaar bij Jumbo en Albert Heijn.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Kraamweek cheesecakes met muisjes

Kraamweek cheesecakes met muisjes

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Kraamweek cheesecakes met muisjes

5 van 1 stem

Kraamweek cheesecakes met muisjes

Porties16 stuks

Ingrediënten

  • 200 gr Digestives
  • 75 gr boter
  • 600 gr naturel roomkaas
  • sap van 1/2 citroen
  • 125 gr kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 1 eidooier
  • 1 handje frambozen of blauwe bessen
  • blauwe/roze muisjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150°C en zet een schaal met water onderin de oven. Vet een muffinvorm in of gebruik muffinpapiertjes.
  • Smelt de boter in een pannetje en maal de Digestives fijn. Roer de koekkruimels door de gesmolten boter en verdeel vervolgens 1 el van het koekmengsel over de muffinvormpjes.
  • Druk de koekbodems goed aan met de achterkant van een lepel.
  • Doe de roomkaas samen met het citroensap en het kristalsuiker in een kom en klop dit even goed op.
  • Voeg vervolgens de eieren toe en spatel het geheel tot een egaal cheesecakebeslag.
  • Spatel de frambozen of blauwe bessen door het cheesecakebeslag en schep de muffinvormpjes vol.
  • Bak de cheesecakes in het midden van de oven in 20 minuten gaar. Laat ze afkoelen op het aanrecht en vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
  • Decoreer de mini cheesecakes met gekleurde muisjes.

Join the Conversation

  1. Dit is fantastisch! :)

  2. Liselot says:

    Ja! Ik ga ze maken komende week voor mijn kraambezoek en invriezen. Ben benieuwd! :)

  3. Marjet says:

    Super leuk recept!!
    Ik ben ze ook aan het bakken.
    In je filmpje staat 180 graden en in het recept 150. Vond ze erg bleek dus na 20 min op 150, nog maar 10 min op 180 gezet. Hoop dat ze gaar worden.

  4. Er ligt een hele lading in de vriezer voor het raambezoek :)
    Hoe lang zijn ze na ontdooien houdbaar in de koelkast?

    1. Wat leuk! Nog drie dagen :)

      1. Super, dankjewel! :)

  5. Wat leuk! Dank voor het recept, als ik het goed lees is invriezen dus prima te doen? Mvg Lot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close